REVIEW: ROEST loves gin. De lekkerste gins uit binnen-en buitenland.

roest-loves-gin-reviews

Mijn liefde voor gin gaat al flink wat jaren terug. Geen trip naar een andere stad of land, zonder terug te keren met een lokale fles gin. De een wat lekkerder dan de ander. Hieronder de lijst met gins die ik ooit al eens heb mogen proeven. Heb je een aanrader? Ik hoor het graag!

De lekkerste gins uit binnen- en buitenland, Roest loves gin!

Review: Gin 1689 | Nederland (Amsterdam & een beetje London)

Gin 1689 is een gin met een bijzondere geschiedenis. Want de mannen achter Gin 1689 (Patrick & Alexander) hebben het originele recept van gin, na een zoektocht van 18 maanden in de Royal Library weten te bemachtigen. Long story short, ze hebben een prachtige gin op de markt gezet. De botanicals: Jeneverbes, appel, peer, gedroogde citroen – en sinaasappelschillen, nootmuskaat, kruidnagel, anijs. Erg sterke smaak. Perfect serve met frambozen en Fever Tree Tonic.

review-gin1689-dutch-gingin1689-perfect-serve-frambozen

Review: HAVN Gin | BKK | België

De gins van HAVN zijn genoeg naar 4 mooie steden die verwijzen naar de smaken en geuren uit die regio. Zo is de BKK een tripje naar Bangkok in een fles gevangen. Bij het openen van de fles komen de gember- en citroengasgeuren je al tegemoet. Deze gin valt dan ook zonder enige twijfel onder de citrus achtige gins. Die misschien wel mijn meeste voorkeur hebben. (Gins zijn over het algemeen verdeelt in 4 smaakpaletten: kruidig, citrus, bloemig, zoet.)

De “Perfect Serve” met de BKK:

  • ginger ale
  • lemongrass
  • lime parts
  • chili pepper (don’t eat)

havn_gin_belgische_gin_roest_loves_gin_gin_liefhebber

Review: Save the Queen Gin | België (Gent)

Gin gemaakt van honing? Jazeker, en dit is net zo zoet als dat het klinkt.  Deze honing Save The Queen Gin komt uit België en deze fles in het bijzonder uit Gent! Zoek een niet te zoete tonic erbij om hem mee te mixen en ga de citrus kant op qua garnering, dan komt het helemaal goed. Cheers!

save-the-queen-gin-honing

Review: VØRDINGs Gin | Nederland (Amsterdam)

Vørdings Gin heeft vier belangrijke ingrediënten om tot zijn smaak te komen namelijk: sinaasappel, jeneverbes, kaneel en geroosterd rood cederhout. Alle ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd. Thomas (Vørding, weet je meteen waar de naam vandaan komt) bakt in zijn eigen keuken om de zoveel tijd snippers cedar hout. Ik heb me laten vertellen dat hij die snippers ook zelf met zo’n leuke hout chopper die je zo nu en dan in de straat ziet staan staat te vermalen.

vordings_gin_hand

Boomsma Dry gin | Nederland

De gin is pas sinds juli 2016 toegevoegd aan het assortiment bij Boomsma en daarmee een redelijke nieuwkomer in de gin sectie. Ze destilleren de gin zelf. En deze is gebaseerd op 12 kruiden, dat is best veel voor een gin, maar daar merk je niets van als je hem drinkt. Hij komt door deze basis wel meteen in de categorie kruidige gins. Gelukkig is het geen ratjetoe, ik zou ze er lang niet alle 12 uit kunnen halen. Bij mij blijven vooral de jeneverbes, citrus en een vleugje laurier hangen. Fijn om te kunnen vertellen dat deze gin ook na het toevoegen van (Indian) tonic, mooi overeind weet te blijven. Gedurende het hele glas bijft de ginsmaak de boventoon voeren. Lekker!

Boomsma_dry-gin-review_design-fles_kruidig

Inspiratie voor lekkere drankjes:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.