Save The Gueen Gin gemaakt van lokaal geteelde honing uit België

save-the-queen-gin-honing

Gin gemaakt van honing? Jazeker, en dit is net zo zoet als dat het klinkt. Dat niet alleen, dit is een gin met een verhaal en een toekomst. En dat verhaal deel ik natuurlijk graag met je. Deze honing Save The Queen Gin komt uit België en deze fles in het bijzonder uit Gent!

save-the-queen-gin-honing

Save The Queen Gin

Save The Queen gin is een handmatig samengestelde gin op basis van 14 ingrediënten. Sterker nog, de meeste kruiden voor deze gin worden lokaal gegroeid en niet bloot gesteld aan pesticiden.

botanicals-save-the-queen-gin

Honing

Waarom de honing? Het is allang geen geheim meer dat het niet goed gaat met de bij. Dat beseffen de makers van Save The Queen Gin ook. Dit was dan ook een goede aanleiding om hier een steentje aan bij te dragen. Van een deel van de opbrengsten van de gin, plaatsen zij bijenkorven op gebouwen in de stad. Met iedere slok draag je dus bij aan de toekomst van de wereld en de bijen in het bijzonder.

Gent

Dit is een mooie aanwinst in mijn collectie gins uit België. Maar het is nog mooier, dat deze gin uit Gent is gemaakt met honing die specifiek uit Gent komt. Dat maakt deze gin al meteen een stukje lekkerder. We kochten hem in dit prachtige straatje achter de Kraanlei.

De leukste winkels in Gent (Interieur, Fashion en Lifestyle)

Zoet | Perfect Serve met “Save the Queen gin”

Gezien de gin iets zoeter is dan de standaard gin, is het fijn om te weten hoe je deze het beste drinkt. Ik heb een paar lekkere suggesties voor je! De honing is zichtbaar in de gin, de bijenwas maakt de gin enigszins troebel.

Rosy Bee Royal 5cl save the queen gin tonic water ijsblokjes takje rozemarijn paar jeneverbesjes

Queen’s Granny 5cl save the queen gin tonic water ijsblokjes 3 schijfjes granny smith appel

Nectar is the new black 5sl save the queen gin tonic water ijsblokjes schil van een sinaasappel roeren met een kaneelstokje

Ginger in the hive 5cl save the queen gin tonic water ijsblokjes 2 cm gember (geschild in dunne plakjes)

De lekkerste gins uit België:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.