Speelgoed trends; wat geef je iemand van 9 jaar

speelgoed-trend-9-jaar-madmattr-zand

Onlangs vierde wij de verjaardag van onze 9-jarige mini Instagram blogger. Door de vele vragen voorafgaand wat je toch aan een meisje van 9 jaar moet geven, leek het ons een goed idee om de huidige speelgoed trends even op een rij te zetten. Ik heb mij hierin laten adviseren door onze dochter van 9 jaar.

Speelgoed Deals 2020Speelgoed Deals 2020

LEGO, altijd goed

Het eerste kind wat niet van LEGO houdt, moet ik nog ontmoeten. In de loop der tijd hebben we behoorlijk wat kindjes blij kunnen maken met legostenen. Ik ontdekte LEGO tape, roze opbergdoos, LEGO adventskalender en tegenwoordig hebben ze ook Ninjago en Harry Potter LEGO. Of laat ze hun eigen poppetje maken in de LEGO winkel. In Amsterdam zit sinds een jaar een LEGO flagshipstore. Alleen de winkel is al een cadeautje.

Maak je eigen LEGO poppetje

Cadeau inspiratie voor 9-jarigen – Speelgoed 9 jaar

De leukste spelletjes

7 x de leukste spellen voor op vakantie

Speelgoed tip voor een 9-jarige: MadMattr

De opvolger van magisch zand. Dit is magisch zand op steroids. Je kan het zand van MadMattr zo goed kneden dat je er lego blokken van kunt bouwen. Ik droom al maanden weg bij de Instagramaccounts van @sand.isfying en @sand.tagious en dit kan ik, ik bedoel natuurlijk zij, nu zelf ook thuis doen. Het is overigens slow sand, het voelt daarmee stukken lekkerder aan, komt in super mooie kleuren en is verslavend leuk om mee te spelen. Woohooo.

Speelgoed tip voor een 9-jarige: magisch zand

Cadeautip: Pilot Pintor

Hoe leg je een kind uit waarom ze niet op de muren kan tekenen? En hoe leg je uit wat een marker is? Echt arenlang mee bezig geweest. En nu is ze 9 en daarmee oud genoeg om overal (met overleg) op te tekenen, want hoe cool! De stiften van Pilot Pintor zijn hier perfect voor. Je kleurt ermee op kleding en allerlei voorwerpen zoals glazen potjes, helm, schoenen of je skateboard. Ze zijn er in ontzettend veel kleuren! De hoogste tijd dat ik de mini even los laat gaan op telefoonhoesjes zoals hieronder.

Nu ook verkrijgbaar in metallic kleuren:

Ken je de Ecoline brushpennen al? Voor al die jongens en meiden die van mooi schrijven houden.

Ontstress met Squishies

Wat vroeger een stressbal heette, werd dit jaar in de meest “Kawai” mogelijke vormen verwerkt en de wereld in geworpen onder de noemer “Squishies”. Een soort chemisch naar vanille ruikende weke objecten, waar je lekker in kunt kneden. Je scoort ze in diverse kwaliteiten van klein tot groot, de enige overeenkomst die ze hebben, is dat het er wel schattig of grappig uit moet zien. Denk; eenhoorn, donuts, frietjes, panda’s en emoji’s.

Zijn jouw kindjes veel jonger? Kijk hier wat het speelgoed van het jaar is voor kleuters.

speelgoed-trend-9-jaar-squishie

Putty / Slime

Wat nou DIY, je kan dit spul gewoon kant-en-klaar kopen hoor. Oké, het zelf doen is natuurlijk veel leuker. Momenteel is XL slijm een hit heb ik mij laten vertellen. Dus je weet wat te doen!

Orbeez

Wat een aantal jaren geleden nog hip was om onderin je vaas met bloemen te gooien is nu een ware internethit bij alle basis scholieren. Orbeez, schalen, bakken, een bad vol met glibberige balletjes is je van het. Ik krijg er de zenuwen van, maar hier in huis zit iemand het liefst de gehele dag met haar vingers door die balletjes te wroeten.

TIP: stop ze in een ballon, water erbij en je krijgt vanzelf een stressball!

Ztringzz

Hoe leuk dat al die oude trends ook weer boven komen drijven. Ik heb hier zelf nog mee gespeeld en onlangs kreeg de mini dit voor haar verjaardag. Te leuk! Nu weer even oefenen, gelukkig hebben we nu youtube waar we veel voorbeelden kunnen vinden.

En nu zijn we natuurlijk benieuwd waar jouw kinderen mee spelen! Laat je tips achter in de comments, dan hebben wij er allemaal wat aan voor de volgende verjaardag!

SPEELGOED TRENDS; WAT GEEF JE IEMAND VAN 9 JAAR

Nog meer leuke cadeau tips:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.