Spelletjes op vakantie – onze favoriete spellen op reis

7 x de leukste spellen om de lockdown te overleven | Instagrambloggers.nl

De zomervakantie is in aantocht. De hoogte tijd om wat leuke spelletjes in te slaan voor op vakantie of onderweg.  Lees in deze blog over enkele favorieten (te spelen vanaf twee spelers) uit mijn walk-of-games!

7 x de leukste spellen om de lockdown te overleven | Instagrambloggers.nl

SpeelgoedSpeelgoed

De leukste spelletjes voor op reis

Carcasonne – Vanaf 8 jaar, 2-6 spelers, speeltijd 45 min.

Waan je als landheer op het Franse grondgebied van Carcasonne en zet je horigen in om zo machtig mogelijk te worden. Iedere beurt trek je een landtegel die je aan het grotere geheel legt. Beslis vervolgens of je een struikrover, ridder, monnik of boer op de gelegde tegel plaatst. Je scoort punten door een afgebouwde weg, stad of klooster te bouwen. Je moet roeien met de riemen die je hebt, want welke landtegel je op je beurt trekt, is voor iedereen een verrassing. Leg jij je tegels op het juiste moment op de juiste plek? Of is je tegenstander je te slim af? Timing is everything! Zodra de laatste landtegel is gelegd is het spel afgelopen en worden de punten geteld. Probeer hier alvast een potje terwijl je wacht op je bestelling!

 The Mind – Vanaf 8 jaar, 2-4 spelers, speeltijd 20 min.

Één team, één gedachte, één overwinning. Met The Mind beleef je een bijzondere spelervaring waarbij je ernaar streeft om met je team om een zo hoog mogelijk level te behalen. Je speelt het spel met kaarten van 1-100. Per ronde krijg je een x aantal kaarten die je vervolgens zonder te praten of signalen af te geven, in oplopende volgorde moet opleggen. Bij elke ronde wordt aangegeven welke hulpmiddelen je mag inzetten. Zo mag je soms bijvoorbeeld gebruik maken van een extra leven als het fout is gegaan. Als je geen leven(s) meer hebt en zo erg twijfelt dat je er samen niet uitkomt, kun je ook een werpster inzetten. Als je deze kaart inzet mag iedereen zijn laagste kaart open op tafel leggen. Welk level weten jullie te behalen?

Qwixx – Vanaf 8 jaar, 2-5 spelers, speeltijd 15 min.

Wil je nooit meer wachten op je beurt? Dan is dit het spel voor jou! Bij Qwixx dobbel je met vier gekleurde dobbelstenen en twee witte. De ogen van de witte dobbelstenen mogen door iedere speler in het spel gebruikt worden. De gekleurde stenen mogen in combinatie met een witte steen enkel gebruikt worden door de speler die aan de beurt is. Hoe meer kruisjes, hoe meer punten! Ik waarschuw alvast: dit spel heeft een zeer hoog verslavingsgehalte… Ook op afstand blijven Qwixxen? Download de app ‘X-out’ en daarmee kun je één-op-één via iMessage non-stop tegen elkaar blijven spelen.

7 x de leukste spellen om de lockdown te overleven | Instagrambloggers.nl

Codenames – Vanaf 10 jaar, 2-8 spelers, speeltijd 30 min.

Codenames is een spel waarin je als teams van geheime spionnen elkaar probeert te verslaan. Je speelt het spel met 25 kaartjes met woorden die open op tafel liggen. Het doel is het andere team te verslaan door zo snel mogelijk de woorden van jouw team te raden. In je team is er één iemand die de aanwijzingen geeft en iemand die de woorden vervolgens moet raden. Dit kan zo simpel zijn als: ‘Bal’, ‘Gras’, ‘Team’die je kunt verbinden door te zeggen ‘Voetbal, 3’. Je wordt pas echt aangewezen op je fantasie en inlevingsvermogen als ‘Kaars’, ‘Fiets’ en ‘Parijs’ de enige woorden zijn die nog geraden moeten worden. Maar pas op, raad je het verboden woord voordat je alje woorden geraden hebt? Dan is het spel afgelopen. Wie wordt jouw double-agent?

7 x de leukste spellen om de lockdown te overleven | Instagrambloggers.nl

Phase 10 – Vanaf 7 jaar, 2-6spelers, speeltijd 30 min.

Als je houdt van UNO en Rummy dan is Phase 10 een kaartspel wat je gegarandeerd leuk gaat vinden. Elke fase bestaat uit een bepaalde kaartencombinatie. Zodra iemand een fase op tafel legt, is de speelronde afgelopen. Als niet iedereen in diezelfde ronde een fase heeft uitgespeeld, moeten ze in de volgende ronde opnieuw proberen diezelfde fase uit te spelen terwijl de andere speler begint aan de volgende fase. Speel tactisch en gebruik de ‘Joker’ en ‘Sla-beurt-over’ kaarten om je tegenstanders te dwarsbomen. Houd je hooft koel en focus je op je doel… Want de eerste speler die alle tien de fasen uitspeelt, wint het spel!

Regenwormen – Vanaf 8 jaar, 2-7 spelers, speeltijd 30 min.

Dit spel is met stip mijn favoriet! Regenwormen is een simpel en snel dobbelstel waarbij je moet zorgen dat je de meeste regenwormen verzameld. Je speelt het spel met acht dobbelstenen en zestien spelstenen die genummerd zijn van 21 tot en met 36. Bij elke worp pak je alle dobbelstenen met hetzelfde getal/worm opzij. Je mag zo vaak gooien als je wil om een zo hoog mogelijke score te behalen. Het enige wat niet mag, is twee keer dezelfde soort ogen pakken. Als je score hoger is dan 20 en je hebt minimaal één regenworm opzijgelegd, mag je de steen pakken met jouw score. Als deze bij iemand anders ligt, mag deze afgepakt worden. Gooi je toch twee keer dezelfde soort ogen? Dan ben je af en moet je je laatst behaalde steen inleveren. Hoe handig: ze verkopen het spel ook in pocketformaat! Toch eerst proberen of dit wat voor jou is?

7 x de leukste spellen om de lockdown te overleven | Instagrambloggers.nl

Machhiavelli

Waan je in een nieuwe wereld met Machhiavelli. Bij dit spel moet je zorgen dat je als eerste acht gebouwen in je bezit krijgt. Elke ronde die je speelt kruip je in de huid van een karakter. Aan de hand van de hoeveelheid spelers, bepaal je hoe veel karakters er meedoen in het spel. Ieder karakter heeft zijn eigen speciale eigenschappen. Zo ben je als koning de startspeler, en ontvang je als koopman extra munten tijdens je beurt. Je weet alleen nooit welke wel/niet in het spel zijn. Tel je jezelf al rijk door als dief te stelen van de bouwmeester? Om er vervolgens achter te komen dat de bouwmeester niet meespeelt deze ronde. Wie ben jij te slim af met dit spel?

7 x de leukste spellen om de lockdown te overleven | Instagrambloggers.nl

Ik zou zeggen, heel veel spelplezier op reis en tot de volgende spelletjes blog! X Yoëlle