De leukste (foto) apps voor op reis

De leukste (foto) apps voor op reis

Ieder jaar vlak voor de vakantie betrap ik mijzelf weer op het zoeken van die apps die het reizen net wat leuker maken. In mijn geval zijn dit vaak apps om leuke foto edits te maken of lokale apps om te kijken waar de leukste hotspots te vinden zijn in de buurt. Dit zijn mijn go-to foto apps voor op reis en weet je wat? Ik deel ook meteen mijn favoriete reis apps! Handig joh.

Handig (foto) apps voor op vakantie

Of je nu een abonnement of een goedkope sim only van Simyo hebt, een mobiele telefoon is natuurlijk onmisbaar op vakantie. Geen gesleep met camera’s want je camera heb je binnen handbereik op je telefoon. Er zijn een boel manieren om jouw vakantiefoto’s een stuk leuker te maken. Ik deel een paar tips!

De leukste apps om je vakantiefoto’s mee te bewerken

  • Snapseed; om op detail niveau je foto’s te bewerken en ongewenste objecten (verkeersborden?!) te verwijderen.
  • VSCO; oneindig veel mooie filters om je foto’s nog mooier mee te maken.
  • Steller app; om je vakantiefoto’s mee te bundelen en anderen te inspireren.
  • Unfold; leef jij om mooie Instagram story’s te maken? Dan mag Unfold niet ontbreken tussen jouw favoriete apps. Met Unfold kan je jouw stories een mooie en unieke lay-out geven. Eindeloos veel keuze uit verschillende templates en lettertypes.
  • Canva; wat geldt voor Unfold geld ook voor het gratis platform Canva, die er ook in app versie is. Ik heb hier zelf mijn templates in ontworpen, waarmee ik in een handomdraai content in mijn eigen branding kan maken. Een voorbeeld zijn de Pinterest templates hieronder.

Weather (Pro) App

Hou je net als ik van een goede zonsopgang of -ondergang, dan is de weather app natuurlijk onmisbaar. Wordt er mist verwacht, hoe laat gaat de zon op en onder en hoe warm gaat het worden op de bestemming waar jij naartoe op vakantie gaat. Al deze informatie binnen een klik bereikbaar.

Honeyguide App

Ga je in Nederland op vakantie dit jaar? Dan is mijn tip om vandaag nog de Honeyguide App te downloaden. Ontdek Nederland op een unieke en duurzame manier. In de app vindt je volop unieke belevenissen in eigen land mét een positieve impact. Extra leuk, je kan zelf ook tips toevoegen, kijk maar of je mijn tips kan ontdekken!

 

TIP: Neem je meer dan alleen je mobiele telefoon mee op vakantie, denk aan je tablet. Dan kan het handig zijn om een prepaid simkaart aan te schaffen hiervoor. Zo ben jij alsnog gegarandeerd van bereik, ook op die ene camping zonder wifi.

Handig (foto) apps voor op vakantie

Nog meer handige apps voor op vakantie

  • Google Translate; handig als je de taal niet zo goed spreekt
  • Polarsteps; leuk als je een roadtrip gaat maken. Plan, track en herinner je reis voor altijd. De app trackt je route automatisch zodat zodat jij de wereld kunt ontdekken zonder je telefoon uit je zak te halen. De app loopt ook op GPS, dus je hebt niet perse WIFI nodig. Persoonlijk vind ik hem erg handig om op een later moment reisroutes te kunnen delen.
  • Campspace; als je gaat kamperen of met de camper op pad gaat. Kamperen in de achtertuin, momenteel alleen nog maar beschikbaar in Duitsland, België en Nederland.
  • Tripadvisor; TripAdvisor is een internationale website / app, waarop deelnemers hun beoordelingen en foto’s kunnen toevoegen van steden en bezienswaardigheden.

handige apps voor op vakantie

Inspiratie voor een vakantie in Europa:

De leukste (foto) apps voor op reis

Dit blog is in samenwerking met Simyo geschreven.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.