Top cadeaus voor de koffieliefhebber

cadeaus-koffie-liefhebber

Als koffieliefhebber maak je mij niet gelukkiger met een mooie upgrade voor mijn koffie station thuis. Dat bracht mij op een lijstje met top cadeaus voor de koffie liefhebber.

De bruine kunststof koffielepeltjes zoals bij TOKI

Ik weet van horen zeggen dat deze lepeltjes bij TOKI aan de lopende band gestolen worden. Breaking news, je kan ze gewoon kopen bij Pieter en Tosch bijvoorbeeld in Amsterdam-West, ik spotte ze ook in meerdere kleuren bij Anna Nina en Duikelman of bij deze winkel online.

kunststof bruine koffielepeltjes

Koffiemaler voor je eigen favoriete koffiebonen

Op reis maal ik trouwens graag mijn eigen koffiebonen. In mijn koffer gaat standaard een handmaler mee. Call me crazy, ik neem mijn koffie erg serieus.

Thuis malen we de bonen sinds kort met deze fijne koffiemolen inclusief timer.

LEESTIP: REVIEW: VSSL Java Coffee Grinder, de ideale koffiemaler voor onderweg?

Mooie marmeren kopjes zoals die bij MICA Coffeebar in Haarlem

Deze koffiekopjes zijn een droom, een roze marmeren droom, en ze drinken ook nog eens lekker. Ze zijn voor 6 euro per stuk te koop via MICA zelf.

Marble Cappuccino Pink Cup

Een koffiezetapparaat voor ieder budget.

Cafetière van Bodum

Uiteraard gun ik iedereen een fijn espresso-apparaat voor thuis. Maar niet ieders budget is zo ruim. Mocht je liever een fijn instapmodel hebben dan zweer ik bij de cafetière van Bodum. Ook nog eens verkrijgbaar in heel veel leuke kleurtjes zodat het meteen een blikvanger op je (ontbijt) tafel wordt.

Een slow koffiemaker van Chemex

Deze Chemex koffiemaker is geschikt voor het zetten van 3 koppen koffie, hij is er ook voor 6 koppen hier. Chemex is hèt merk voor slow coffee makers. Het merk is in 1941 ontwikkeld door een Duitse chemicus, dr. Peter Schlumbohm. Dat is aan de vorm ook te zien: het ontwerp heeft veel weg van een ‘karaf’ die in de scheikunde veel gebruikt wordt. In 1944 werd dit ontwerp al tot een van de mooiste designs uit de geschiedenis gekozen en heeft het een plek gekregen in het Museum of Modern Art (Moma) in New York!

TIP: Ik heb thuis trouwens dit espresso apparaat van Bezzera en dat gaat al heel veel jaren mee. Ik zou adviseren dit bij een Duikelman te kopen, die hebben vaak onderdelen op voorraad daarmee kan die eindeloos gemaakt worden, mocht dit nodig zijn.

Abonnement op koffiebonen

Een moment waar ik zelf altijd bang voor ben, is het moment dat je in de ochtend erachter komt dat de koffiebonen op zijn. Een abonnement is hier de perfecte oplossing voor. Daarnaast is het een leuke manier om verschillende koffiebranders te ontdekken. Er zijn legio koffiebranders te vinden in Nederland. Een leuk cadeau om iemand te verrassen met een koffie-abonnement. Er is vaak ook een optie om dit eenmalig te doen als het te kostbaar wordt.

De leukste koffie abonnementen:

  • Moyee Koffie; op zoek naar koffie met een goed verhaal? Fairchain koffie van Moyee biedt zuivere koffie op maandelijks basis tot aan de voordeur. De koffie die een paar stappen verder gaat. Met de code Moyee4Elianeroest krijg je 50% korting op je eerste bestelling. Onze favoriet: De Double!
  • De Koffiebox; Sam verzamelt haar favoriete bonen van lokale branders in een telkens wisselende koffiebox. Uniek koffie cadeau als je het mij vraagt. Ik mocht de Antwerpen en Amsterdam box testen en die zijn voor herhaling vatbaar!
  • Wakuli (50% korting op je eerste bestelling met “roestlovescoffee” code) de honey roast is onze favoriet.

abonnement-koffie-bonen

Een goede melkschuimer

Wij hebben thuis twee melkschuimers, één voor gebruik thuis en één voor als we op pad zijn. De meeste vakantiehuisjes hebben vaak toch geen melkschuimer, laat staan een goed koffiezetapparaat. Voor die situaties hebben we onze reisset samengesteld. In de meeste apparaten zit een schuimer verwerkt, dan is een melkkan onmisbaar. Ik spotte deze met een thermometer erin verwerkt!

We hebben helaas al heel wat melkschuimers geprobeerd en onze favoriet tot op heden blijft de Severin.

Voor onderweg hebben we deze fijne handmatige melkschuimer.

Een koffie tamper

Als je dan toch zelf koffie aan het malen bent, dan mag een tamper niet in het assortiment missen. Niet te verwarren met een stamper. Deze met houten handvat is meteen een mooi item in je koffie corner.

top cadeaus koffie liefhebber

Een “Coffee Mug” sweater

Omdat koffie nu eenmaal een lifestyle is die gezien mag worden. Deze koffie sweater uit de “Breakfast Collection” van het Antwerpse merk STRØM (verwijzing naar stad aan de stroom) is een must-have.

Dit zijn dé leukste adresjes en hotspots op Het Eilandje in Antwerpen!

Coffee Mug Sweater

En dit paar koffiesokken staat nu ook op mijn verlanglijstje 😉

Liever buiten de deur koffie drinken, doe dat hier:

Top cadeaus voor de koffieliefhebber

Dit blog bevat affiliate linkjes, kost jou niets, geeft mij de gelegenheid om mijn blog nog langer te kunnen bekostigen. <3
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.