Vakantiefoto’s afdrukken op aluminium

foto-afdrukken-ophangen-in-huis

Ondanks dat wij enorm veel fotograferen, hangen wij zelden een foto op in ons huis….tot vandaag! Ik wilde mijn liefde voor Nederland terug laten komen in ons interieur en liet twee foto’s afdrukken van onze trips afgelopen zomer in Nederland.

Op welk materiaal druk jij je foto’s af?

Nadat ik er dagen over had gedaan om twee foto’s te kiezen, had ik nog eens extra tijd nodig om te bedenken op welk materiaal ik mijn foto’s wilde laten afdrukken. De mogelijkheden zijn uitgebreid bij Bestecanvas.nl  zoals je hieronder kunt zien. Bekijk de opties even goed voor je een beslissing neemt. Canvas oogt natuurlijk compleet anders dan aluminium. Ik heb gekozen voor de glossy variant. Terwijl je foto afdrukken op canvas en hout een mat effect zal hebben.

foto-afdrukken-aluminum

Ik besloot uiteindelijk om de foto’s op twee verschillende manieren af te drukken. Op die manier had ik ook goed vergelijkingsmateriaal voor toekomstige afdrukken. Op de foto hieronder zie je duidelijk het verschil van afdrukken met en zonder acrylglas. Mijn voorkeur in het vervolg zou zijn om met acrylglas af te drukken. Het voelt steviger aan en de afwerking is net iets mooier. Maar ik snap dat dit ook een budgetkeuze kan zijn.

verschil-afdrukken-aluminium-acrylglas

Foto afdrukken op aluminium

De foto van gele bloemen drukte ik af op aluminium en de ander op aluminium met een acrylglas laag. Je kan vervolgens alsnog kiezen voor een mat of glanzende afwerking van de foto op aluminium. Glossy all the way.

foto-afdrukken-aluminum

Een foto ophangen in je interieur

Gezellige vakantiefoto’s ga je nog steeds niet vinden in ons interieur. Maar mooie herinneringen aan leuke trips in eigen land vanaf nu wel. Onze “hall of fame” heeft een mooie aanvulling gekregen met deze foto van de hei. Als extra optie kan je nog een ophangsysteem mee bestellen. Dat zou ik wel adviseren. Ik kocht zelf bij de ijzerboer plakhaakjes waarmee mijn foto binnen enkele minuten op de grond lag. Gelukkig niet beschadigd!

Leestip: Maak de perfecte fotowand.

foto-op-aluminium-bestecanvas

Wil jij ook een foto afdrukken op aluminium?

Voor de lezers van Instagrambloggers mag ik namens BesteCanvas een korting geven van 10% op je bestelling met de code INSTABLOGGERS10. Op Instagram geef ik een afdruk weg via mijn Instagram account.

vakantiefoto-afdrukken-aluminiumfoto-wall-in-je-huis

Nog meer foto inspiratie:

Vakantiefoto's afdrukken op aluminium

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bestecanvas.nl #advertorial
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.