Waarom een VPN gebruiken met Instagram

comment 0
Waarom een VPN gebruiken met Instagram

Waarom zou je een VPN gebruiken voor Instagram, goeie vraag! Het lijken namelijk compleet tegenstrijdige zaken. Op Instagram wil ik dat iedereen kan zien wat ik deel daar hoef ik toch niet mijn privacy te beschermen?

Wat is een VPN?

VPN is de afkorting van Virtueel Privénetwerk. Een VPN is inderdaad ontworpen om je privacy te beschermen. Maar online privacy gaat niet over de vindbaarheid of de dingen die je bewust deelt, het gaat vooral over de zaken die je ongewild deelt en waarvan je niet eens weet dat je ze deelt. Bijvoorbeeld tijdens je gebruik van de app; Instagram, en daarmee vooral ook met het moederbedrijf van Instagram; Meta.

Wat is een VPN

Als jij bijvoorbeeld een foto plaatst hoeft Meta toch niet te weten wat je hele browsergeschiedenis is? En die deel je (momenteel) dus wel, ongewild. Ook als je je locatie uitzet bij een Instagrampost deel je wel altijd je locatie met Meta. Ze houden dat nauwkeurig bij door middel van GPS, Wifi en zelfs Bluetooth. Nu niet meteen schrikken, als het goed is wist je dit al.

Wat doet een VPN?

VPN-diensten helpen je om de controle te houden op welke zaken je precies wel en niet deelt. Door al je internetverkeer te versleutelen en om te leiden via een VPN-server worden alle pottenkijkers buitengehouden en ontvangt alleen de eindbestemming de informatie die je hem of haar stuurt, zonder alle extra informatie die ze weten af te troggelen zonder VPN, zoals je browsergeschiedenis, je IP-adres en zelfs je locatie.

Hoe maak je gebruik van een VPN in 3 simpele stappen;

Het klinkt ingewikkelder dan het eigenlijk is. We leggen je uit in drie simpele stappen hoe ook jij gebruik kunt maken van een VPN dienst.

  1. Kies een betrouwbare VPN-dienst en schaf een abonnement aan. Dit zal echt niet werken met een gratis VPN. Alleen de beste VPN-diensten zijn in staat om de agressieve trackingmethoden van Instagram te blokkeren.
  2. Download en installeer de software van de VPN-dienst en log in.
  3. Nu kun je Instagram openen en met een gerust hart je foto’s uploaden, zonder dat Meta mee zit te kijken.

BenQ PD2725U: 4K monitor met alles erop en eraan

Trouble Shooting met VPN

Als het nog steeds niet werkt, probeer dan de cache, cookies en browsergeschiedenis te wissen. Probeer ook verbinding te maken met een andere VPN-server op dezelfde locatie. Als je nog steeds niet de gekozen locatie krijgt in Instagram, zul je een betere VPN moeten kiezen. Alleen de beste VPN-diensten zijn in staat om de agressieve trackingmethoden van Instagram te blokkeren.

Waarom een VPN gebruiken met Instagram

Meer lezen over fotografie:

 

Instagrambloggers

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.