The VR Room in Ede: stap in een andere wereld

comment 0
Tof uitje in Ede, de VR-Room

Bij The VR Room in Ede stap je in een andere wereld zonder ook maar een voet te verplaatsen. Digitaal afreizen naar gekke plekken, speel unieke spellen, ontwar raadsels, een uniek uitje!

The VR ROOM in Ede, uniek uitje

In Ede zijn de nieuwe vestigingen van The VR Room & De Proefzaak geopend. In een VR Escape Room reis je af naar een digitale wereld. In deze virtuele wereld moet je raadsels ontwarren, speel je lastige spelletjes en los je uitdagende puzzels op. Duik in de wereld van Alice in Wonderland, reis af naar het Tsjernobyl van kort na de kernramp, of ga zoals wij (Melissa & Bram) naar een verlaten klooster.

VR Room in Ede - uniek uitje

Een VR-Room op een historische locatie

De Proefzaak en The VR-Room bevinden zich op het oude ENKA terrein in Ede. Dit gigantische terrein is de voormalige zijde-fabriek van Ede. Ondanks dat dit nu een nieuwbouwwijk is, zijn een hoop karakteristieke panden bewaard gebleven. De Proefzaak is hier een voorbeeld van waar alle oude elementen bewaard moesten blijven.

TIP: Om bij The VR-Room te komen, ga je via de entree van De Proefzaak.

bunker VR-room Ede

Alleen maar toch samen in een andere wereld

Bij iedere The VR-room experience krijg je een uur om al puzzelend te ontsnappen. Je draagt een comfortabele bril, die je na verloop van tijd niet eens meer voelt. Er zit een microfoon en speakers in de bril verwerkt waardoor je toch met elkaar kunt communiceren. Extra leuk, je ziet elkaars karakter wel rondlopen in de game.

Er is keuze uit 10 verschillende games. Wij gaan voor de escaperoom genaamd ‘The Sanctum’. Het spel ‘The Sanctum’: draait om je goede detective vriendin Anna die opgesloten zit in een oud verlaten klooster. Om Anna te redden moet je proberen te ontsnappen aan allerlei paranormale verschijnselen en moet je de gruwelijke geheimen onder ogen komen die dit klooster verbergen.

Het spelen gaat na een korte uitleg al snel goed. Samen met Melissa het klooster verkennen en samen raadsels en mysteries oplossen is een geweldige ervaring. Het is fascinerend om te zien hoe zij soms iets voor elkaar krijgt wat mij niet lukt, en zo kunnen we elkaar helpen in de virtuele wereld. Het doorzoeken van kastjes en lades op zoek naar nuttige attributen voegt een extra dimensie toe aan het spel. De puzzels zijn uitdagend, maar niet onmogelijk op te lossen, en als we vastlopen zijn er voldoende opties om hints te krijgen en verder te komen in het spel.

The VR Room – leuk uitje met familie, collega’s en vrienden

The VR Room in Ede is echt een dikke aanrader! Juist door de sfeer van de bunker waarin je speelt, kom je helemaal in de juiste vibe. Je voelt je ook daadwerkelijk in een andere wereld en de spellen die ze aanbieden zijn stuk voor stuk super tof. The VR Room is geschikt voor iedereen, van jong tot oud, en je bent vanaf 13 jaar welkom. Zelfs als je niks met gamen hebt of nog nooit een virtual reality ervaring hebt gehad, kun je de VR Room makkelijk spelen en met super veel plezier beleven. Het samen spelen met vrienden, familie of collega’s maakt deze ervaring extra leuk!

Ben je ontsnapt uit The VR Room? Drink dan nog een drankje bij de bijbehorende Proefzaak. Dit kan zowel binnen als buiten op het terras. Hier geniet je van een heerlijk Kleiburg biertje met een borrelplankje.

  • Openingstijden: The VR Room Ede is geopend van donderdag t/m zaterdag van 11:00 tot 21:00 uur en op zondag van 11:00 uur tot 20:00 uur.
  • Adres: Sterkerij 125, Ede
  • Reserveer hier

Benieuwd hoe er aan toegaat in een VR Room? We maakten een bijbehorende video, je kunt hem hier bekijken. Laat je het weten in de comments wat jouw ervaringen in The VR Room waren? 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.