Dit zijn de beste tips voor een weekje me-time.

weekje-me-time-instagrambloggers

Wat doe je als je onverwacht het huis een week lang voor jezelf hebt? Juist, oneindig veel me-time inplannen. Ik vroeg mijn volgers op Instagram wat zij zouden doen en besloot er een aantal uit te voeren. Mocht jij ergens deze zomer nog tijd over hebben voor quality time met jezelf, dan zijn dit een paar goede suggesties om wat tijd met jezelf door te brengen.

Pilates Delivered

Ga je liever het huis niet uit, is jouw tijd maar beperkt, of train je liever niet in een groep? Dan is Pilates Delivered misschien wel de uitkomst voor jou. Ze komen aan huis op een tijdstip wat jou uitkomt. Dus plande ik mijn sessie op een vrije dag in de ochtend. Katie, van Pilates Delivered heeft ruim 5 jaar ervaring met Pilates en geeft ruim 2 jaar les nu. Ze is van oorsprong Australisch, maar de liefde voor een Nederlandse bloemenman, deed haar verhuizen. Nu geeft ze dagelijks Pilatesles aan huis. Aan mensen met allerlei verschillende redenen om te willen sporten. In mijn geval, breekt de tijd mij op. Daarnaast sta ik niet graag met 40 man in een veels te kleine ruimte. Katie geeft persoonlijke benadering, corrigeert waar nodig en in mijn persoonlijke ervaring is de les daarmee ook een stuk intensiever, vergeleken met andere Pilates lessen die ik gevolgd heb.

pilates-delivered-thuis

NOTE: Deze les werd mij aangeboden door Katie om te proberen, ik heb mijn vervolgles al wel ingepland en ga kijken of ik de man ook aan kan haken!

Een massage bij Doctor Feelgood

Het meest gegeven antwoord op mijn vraag “Wat doe jij voor me-time” was wel een massage! Komt dat even goed uit. Ik kreeg op mijn werk onlnags een bon van Doctor Feelgood. Deze bon had ik nog niet gebruikt, een goed moment om deze te boeken. Bij Doctor Feelgood heb je overigens veel meer opties dan alleen een massage. Ik heb gekozen voor de “rub & scrub” behandeling. Eerst een volledige scrub, vervolgens even douchen en afsluiten met een fijne massage met jojoba olie. Deze massage koos ik aan de Zuid As. Doctor Feelgood heeft 3 vestigingen. De vestiging op de Zuid As is de nieuwste. Gezien deze dag de afbouw voor mijn detox begon, was het een goed moment om al die afvalstoffen al even op gang te brengen. De scrub was superfijn met zout, je kan zelf kiezen welke geur olie je hier aan toe laat voegen.

me-time-massage-doctor-feelgood-amsterdam

NOTE: Door het starten van mijn detox hield ik wel flinke koppijn en een vieze smaak over in mijn mond. Dit zijn de afvalstoffen die zich een weg naar buiten proberen te werken. Niet zo fijn, maar wel goed.

Detox van Juisz

NOTE: Met code SUMMERVIBES krijg je nu 15% korting op je detox!

Ik heb al vaker een detox gedaan. Het lastige aan die detox vind ik persoonlijk dat iedereen om je heen wel gewoon eet. Ik mis het eten niet, maar vind het altijd lastig om anderen mensen te zien eten haha. Het ultieme moment om een detox te doen is als je alleen bent voor mij. Dus kwam het extra goed uit dat de rest van het gezin een paar dagen op vakantie is. Ik maakte een kijklijst op Netflix voor in de avond, liet de detox bezorgen (meteen je vriezer vol vanaf dag 1) en koos voor 3 dagen. Met een detox is het beter om even 2 dagen af te bouwen. Denk aan het vermijden van zuivel, vlees, alcohol, suiker en bewerkte producten waar mogelijk. Ditzelfde geldt overigens ook voor het weer opbouwen naar eten. Ondanks dat de eerste dag mij ontzettend zwaar viel, vlogen de 2e en 3e dag voorbij en viel het mij ontzettend mee. Ik zou Juisz niet voor een eerste keer aanraden, maar wel als je vaker een detox hebt gedaan. Ga je voor het eerst detoxen en dan is iets meer persoonlijke begeleiding wel gewenst. Een detox in de zomer is aan te raden, met warme dagen heb je over het algemeen minder trek en dat helpt je door de dagen heen te komen. Overigens heb ik nog nooit een detox gedaan waar ik ook maar 1 moment honger of trek heb gehad, mocht je daar bang voor zijn, dan heb ik die angst alvast weg kunnen nemen!

detox-in-de-zomer-me-time

Jezelf verwennen met beauty producten

In de zomer mag je wel wat extra aandacht aan jezelf besteden. Een goede zonbescherming (minimaal 30 SPF) kan hierin echt niet ontbreken. Vergeet ook de lippen niet, ik probeerde deze Lip Control van Pascaud uit en mijn lippen voelen volledig verzorgd en fijner nog, het beschermt tegen zonnebrand op je lippen! Wel handig in deze hittegolf.

Lovely summer. #pascaud #summer #repost @bettyskitchennl

A post shared by Mardge Pascaud (@mardge_pascaud) on

In deze week gaf ik voor mijn werk nog een presentatie over Influencer Marketing aan de mensen van Philips. Als dank kreeg ik de Visa Pure mini. Een handzaam apparaat waarmee je je huid 2 x per dag intensief kan schoonmaken. Ik gebruik hem nu een week en heb oprecht het gevoel dat mijn huis gladder en schoner aanvoelt. Door zijn formaat past hij ook nog eens in mijn toilettas en kan hij zo makkelijk mee op reis. Aanrader!

Nog meer tips?

  • Equal Hot Yoga: Nog niet zo lang geleden openden ze een nieuw filiaal aan de Rozengracht. Mijn personal favourite is de hot flow. Yoga op hip-hop muziek en dat in zomerse temperaturen. Een soort me-time, maar dan in groepsvorm.
  • Shellac Amsterdam: Ik probeer het niet non-stop te doen, maar wat voelt het fijn om je nagels in een vrolijk kleurtje en shiny te hebben. Ik laat dit vaak doen bij Shellac Amsterdam, omdat Kris ook vaak mooie nailart maakt.

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.