De ideale werkplek voor een reisblogger

De ideale werkplek voor een reisblogger

Als reisblogger ben je het meeste van de tijd op reis. Op reis hebben we een mobiele setting van onze werkplek vaak in onze rugtas. Maar bij thuiskomst begint het echte werk pas vaak. Wat is nou de ideale werkplek voor een reisblogger?

Als reisjournalist zijn je belangrijkste taken schrijven en fotograferen. Het schrijven van reisblogs kunnen we vrijwel overal doen, zolang je maar een laptop bij je hebt. Bij het fotograferen, met name het bewerken en editen komt toch net even wat meer kijken. Daarom heb ik thuis mijn ideale werkplek, ook wel workstation genoemd, ingericht.

Top Cadeaus voor de thuiswerkers

Simpele tips voor thuiswerken:

Ik heb voor mijzelf een paar regels ingesteld om het thuiswerken wat soepeler te laten verlopen. Op een dag werk ik in blokjes. Dit betekent dat ik nooit een hele dag aan het beeld editen ben. Afwisseling zorgt dat de dag leuk blijft. Wel begin ik altijd met die taken, klussen waar ik het meest tegenop zie.

  • Maak een goede en duidelijke planning aan het begin van je dag.
  • Neem pauzes en lunch op in je planning. Ik maak ook nog een onderverdeling in even koffie drinken en 10 minuten buiten wandelen bijvoorbeeld.
  • Na de lunch pas ik mijn planning vaak alvast aan, zo kan je inschatten of al het werk haalbaar is voor het einde van de dag.
  • Streep telkens afgeronde taken door, dit geeft extra overzicht en een goed gevoel.
  • Kost iets je teveel tijd, accepteer het. Het ene moment gaat het schrijven van een blog mij heel goed af, soms doe ik er uren over. Inmiddels heb ik geleerd dat als ik het even laat rusten of doorschuif naar een andere dag, het dan een stuk beter zal gaan.

Simpele tips voor thuiswerken:

Werkplek inrichten:

Om te voorkomen dat ik dagenlang op de bank of aan de eettafel zit te werken, heb ik een aparte werkruimte ingericht. Hier heb ik een iMac met een groot scherm om foto’s te bewerken, een groot bureau en een fijne bureaustoel. Het lijken voor de hand liggende zaken, maar hoe fijner je de werkplek inricht, hoe groter de kans dat je er gaat zitten en aan het einde van de dag niet last van je rug of nek hebt. Ook vind ik het fijn om aan het einde van de dag de deur achter mij dicht te kunnen trekken. Zo (denk ik) houd ik werk en privé net iets beter in balans.

De thuiswerkplek van een reisblogger

Je werkplek als reisblogger plek goed inrichten is van groot belang voor je werkcomfort. Of je nu net zoals ik op een laptop soms in een co-work werk, op de iMac thuis of zoals anderen op een industrial PC werken. Hoe zit jouw thuiswerkplek eruit? En heb je nog tips? We horen het graag in de comments.

Nog meer reisinspiratie:

AD
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.