L’Invité, Frans restaurant midden in de Jordaan

comment 0
L'Invité frans restaurant- entree- bloemgracht

Ooh la la, de Francofiel in mij is weer los! Ik mocht deze week het nieuwe menu komen proeven bij L’Invité, een Frans pareltje van een restaurant midden in de Jordaan. Verstopt aan de Bloemgracht, kan je bij dit Franse restaurant een soiree lang de bloemetjes buiten zetten en genieten van de Franse keuken in optima forma.

L'Invité Frans restaurant midden in de Jordaan

Frankrijk in de Jordaan

Met gerechten als steak tartare, kalfswang en crème brulée waan ik mij direct op het platteland van Frankrijk, ware het niet dat al deze gerechten met lokale producten uit onze eigen regio worden gemaakt en waar mogelijk ook nog eens biologisch. Quelle une fête! En heb je al eens gehoord van Warmoes? Ik tot voor kort nog nooit. Warmoes is de rabarber van de armen. Het lijkt enorm op snijbiet en groeide vroeger zelfs in de achtertuinen van mensen, daar waar nu de Warmoesstraat te vinden is. Wist je niet hè?

Crème Brulée van Warmoes & Wortel | L'Invité

Crème Brulée van Warmoes & Wortel | L’Invité

Kan je net als ik geen genoeg van steak tartare krijgen, lees mijn blog over de lekkerste steak tartare!

Tot mijn verdriet zag ik wel steak tartare op het menu staan, maar was het geen onderdeel van de proeverij. Sico maakte speciaal voor mij een uitzondering hierop en serveerde een DIY steak tartare. Hoe fijn is dat?

L'Invité | Steak Tartare

Proeverij van 8 gerechtjes

Om de gerechten en smaken van L’Invité het beste te leren kennen, pak je de Proeverij. Een menu van 8 verschillende gerechtjes met bijpassende wijnen.

L’Invité, Frans restaurant

L’Invité vindt je midden in de Jordaan in een typisch Amsterdams pandje van ruim 400 jaar oud. Aan het roer in de keuken en in het restaurant staat eigenaar Sico de Moel. Sico brengt door middel van zijn gerechtjes Frankrijk en Nederland samen op 1 bord, een man naar mijn hart bien sûr! L’Inviteé heeft daarnaast misschien wel het meest knusse terras van heel Amsterdam met slechts plek voor 8 personen. Dus vite vite op naar L’Invité voor een avondje vol Franse klassiekers op zijn Hollands.

L'Invité, Frans restaurant midden in de Jordaan

Conclusie?

Heerlijk gegeten! De oesters, de uiensoep met schuim van oude kaas, de tartare en het hert sprongen er echt uit. Scheermesjes, super leuk want nog nooit gegeten, maar vond daar zelf wat weinig smaak aan zitten. Zouden we hier terugkomen? Zeker, het is het lekkerste stukje hertenbiefstuk wat ik ooit gegeten heb en dat afkomstig van onze eigen Hollandse veluwe, petite fête dans la bouche!

NOTE: L’Invité biedt plaats aan 35 mensen, de proeverij kost 59 euro, exclusief de wijnen.

Vive La France in Amsterdam, na je bezoek aan L’Invité nog meer behoefte aan Franse tentjes? Lees hier meer!

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie