Meneer Nieges, bij de open haard genieten van een winters menu.

comment 0
winter-menu-meneer-nieges

Het hagelde toen ik op bezoek ging bij Meneer Nieges, maar dat maakte mij helemaal niet meer uit toen ik binnenkwam. Het open haardje was gezellig aan het knetteren en toen ik uit het raam keek zag ik in de verte het EYE opdoemen. Een prachtige setting om te genieten van een winters menu.

winter-meneer-nieges

Meneer Nieges is een van de weinige restaurants met een groot terras aan het IJ, dus ook in de zomer is dit een heerlijke plek om te dineren.

Winter op het menu

En een winters menu is het als er spruitjes opstaan toch? Meneer Nieges heeft mij spruitjes laten eten en na honderden pogingen van anderen, vond ik het ineens lekker. Dat hebben we overigens niet aan Meneer Nieges te danken, maar aan Kasper, die de boel runt in de keuken. Hij maakte voor ons het “Chefsmenu”

AMUSE: witlofchutney, geitenyoghurt en mosterdschuim

– Gerookte zwaardvis, romesco saus & koolrabi

– Krokante spruitjes, gember, ponzu & Hollandaise

– Ossenstaart, aardappel crème, gepofte ui en ossenstaart dashi

– Wilde eend, zuurkool, pastinaak, eendenjus

– Duindoornbes, worteltaart, witte chocolade

En ook jij kan hier van genieten.

Interieur

Dan de vraag van vandaag, is het interieur Instagram-Proof? Oordeel vooral zelf. Gelegen aan het water met zicht op het EYE is natuurlijk al tof. Binnen een urban jungle meets kitch meets industrieel. Erg toffe look die ondanks een tikkie chaos helemaal lijkt te kloppen. De open haard maakt het helemaal af!

winters-menu-meneer-nieges winters-menu-meneer-nieges winters-menu-meneer-nieges winters-menu-meneer-nieges

Meneer Nieges by Night

winter-meneer-niegeswinter-meneer-niegeswinter-meneer-nieges

Onze favoriete restaurants in Amsterdam:

SaveSave

SaveSave

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie