De lekkerste pancakes in Amsterdam West eet je bij MOAK

comments 12
MOAK-pancakes-Amsterdam-West

UPDATE Juni 2019:  Ik besefte mij dat het alweer bijna 3 jaar geleden is, dat ik voor het eerst bij het toenmalige Mook kwam. Ze waren nog maar net 2 of 3 dagen open. Ik volgde ze al enige tijd op Instagram en destijds waren er nog lang niet zoveel pancake restaurants als nu. In de tussentijd ben ik nog meerdere malen terug geweest en het was altijd goed. De hoogste tijd om dit blog eens even goed te updaten met nieuwe info en foto’s!

Inmiddels heeft MOOK haar naam naar MOAK verandert, dit zorgt voor een betere uitspraak (Mook ipv Moek) en de A van Amsterdam is erin verwerkt als knipoog. Het moge duidelijk zijn dat de naam een dikke verwijzing is naar “Mokum”.

mook-pancakes-amsterdam-instagramblogger-etalageMOAK-pancakes-Amsterdam-West

En het is niet alleen de naam die een aangepast is, ook het interieur moest er aan geloven. Stiekem was ik best fan van die lange tafel aan het raam. Maar dat zijn nu 2 hoge tafels. Iets wat er voor zorgt dat ik mij altijd superklein voel, maf hoe dat werkt.

MOAK heeft volop plannen voor nieuwe locaties!

Sten, 1 van de eigenaren komt er nog even bij staan. Mooi moment om nog even wat extra informatie te ontfutselen. Voor einde jaar wordt er nog een derde MOAK in Amsterdam geopend, ik mag nog niet vertellen waar, maar het is niet in Oost! De tweede MOAK kan je overigens bij het Waterlooplein vinden, ze hebben daar ook nog eens een groot terras!

UPDATE: De derde vestiging van MOAK gaan ze openen aan de Ferdinand Bolstraat in De Pijp!

Ook in andere steden zoals Utrecht, Rotterdam en ook in Den Haag zijn ze bezig met MOAK te lanceren, als franchise. Dat is flink timmeren aan de weg, valt er nog iets te dromen? Ja! Een MOAK in London is de grote droom. Of zoals Sten het zelf zo mooi weer te verwoorden;

We willen de Loetje van de pannenkoeken worden.

mook-pancakes-amsterdam-instagramblogger-pancakes

MOOK Pancakes 2016

MOAK-pancakes-Amsterdam-West

MOAK Pancakes 2019

Lees ook: Naast Pancakes houden we ook wel van wafels!

mook-pancakes-amsterdam-instagramblogger-vers-wortelsap

Sapje 2016

MOAK-pancakes-Amsterdam-West

Sapje 2019

MOAK Pancakes ziet er nog steeds super fris en strak uit, precies zoals het hoort eigenlijk. Een open keuken zodat je kan zien wat er gebeurd en de sapjes worden voor je neus geperst. Wat misschien nog wel het aller leukste is, de tafel aan het raam. Ik hou van naar buiten staren terwijl ik op mijn eten wacht en er is altijd wel wat te zien in de straat, easy entertainment.

mook-pancakes-amsterdam-instagramblogger-interieur

Inrichting MOAK 2016

MOAK-pancakes-Amsterdam-West

MOAK-pancakes-Amsterdam-West

Inrichting MOAK 2016

De pancakes die wij hadden, waren erg lekker. We hebben samen een portie gedeeld en kregen het met moeite op, dus laat dat een tip zijn als je met de kleintjes die kant op gaat. Ik had zelf graag nog een hartige variant geprobeerd, maar had er geen ruimte meer voor. Daar moeten we dan nog maar eens voor terug. Wat ons betreft een aanrader, een gezonde en frisse variant op de lading toeristische pannenkoekenrestaurants in Amsterdam.

Update: de pancakes zijn nog steeds lekker, maar dat wisten we al. We komen hier regelmatig. 

Kan je geen genoeg krijgen van Pancakes? Ook hier zijn ze zalig!

mook-pancakes-amsterdam-instagramblogger-vers

MOAK-pancakes-Amsterdam-West

Check ook deze fijne restaurants in Amsterdam West

No Nonsense eten bij Nelis in West

Cocktails & Thai food bij Kevin Bacon in West

Brunchen met Chicken & Waffles in Amsterdam West

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

12 Comments

            Geef een reactie