5 Redenen voor een bezoek aan Villa Augustus in Dordrecht

5-redenen-bezoek-villa-augustus

Hotel restaurant Villa Augustus gevestigd in de monumentale Watertoren aan het Wantij in Dordrecht. 5 Redenen voor een bezoek aan Villa Augustus.

bezoek-villa-augustus

Winkelen bij de markt in Villa Augustus

Al meteen bij binnenkomst sta je meteen in een luilekkerland. De markt / winkel van Villa Augustus. Hier val je meteen met je neus in de boter. Bloemen, boeken, koffie en rekken vol leuke cadeaus en lekkere dingen schreeuwen om je aandacht. Je komt van goede huize als je hier met lege handen naar buiten wandelt.

markt-winkel-villa-augustusmarkt-winkel-villa-augustus

markt-winkel-villa-augustus

5 Redenen voor een bezoek aan Villa Augustus.

markt-winkel-villa-augustus markt-winkel-villa-augustus

De limoen-citroentaart van Villa Augustus

Ik ben een zoetekauw, hoezeer ik mijn best ook doe om dit niet te zijn. Je mag mij dan ook wakker maken voor de limoen-citroentaart van Villa Augustus. Of dat nu door de omgeving komt of dat ze er echt een geheim ingrediënt in verwerken. Ik weet het niet, maar wat mij betreft de lekkerste citroentaart van Nederland. Dat alleen is al een goede reden voor een bezoek aan Villa Augustus. Er wordt de hele dag door gebakken in de keuken, dus als je er bent, neem dan wat lekker brood, koekjes of taart mee voor thuis.

Ook op deze plek in Zeeland at ik erg lekkere citroentaart.

limoen-citroen-taart-villa-augustus

Wandelen door de tuin

Komen we aan bij de derde reden voor een bezoek aan Villa Augustus; de tuin. En als je denkt dat je er met een kleine tuin vanaf bent, guess again. Er is een bloementuin, een geheime tuin, Italiaanse tuin, een moestuin. In de moestuin zie je regelmatig één van de koks nog even snel iets plukken of knippen. Er staan prachtige beelden in en er is zelfs een vijver.

bloementuin-villa-augustustuin van villa augustusvijver-villa-augustustuin-villa-augustus

Eten in het restaurant bij Villa Augustus

Of je er nu taart gaat eten, lunchen of dineren, je mag Villa Augustus niet verlaten zonder er op zijn minst iets gegeten te hebben. Wisselende menukaart en een paar klassiekers die er altijd opstaan. De garnalenkroketjes van Holtkamp en heerlijke pizza’s.

dineren-bij-villa-augustus

Overnachten bij Villa Augustus

De laatste reden en het enige wat we niet gedaan hebben. Wij kennen inmiddels al 5 redenen om terug te komen. Want eigenlijk wil je het volledige pakket. Gelukkig hadden we wel een hele fijne slaapplek slechts een ritje met de waterbus hier vandaan. Maar na het zien van de hotelkamers op de site, willen we hoe dan ook nog een keer logeren in het hotel. Nog even geen foto’s van de kamers dus. Maar hieronder kan je nog even verder genieten van de fijne foto’s die we bij Villa Augustus maakten.

villa-augustus-dordrechtde-kas-villa-augustusvilla-augustus-tuinvilla-augustus-tuin

5-REDENEN-bezoek-villa-augustus 5-REDENEN-bezoek-villa-augustus

Op pad in Nederland:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.