Een weekendje Harderwijk & omgeving vanuit bed and breakfast Sonnevallei

bed breakfast sonnevallei harderrwijk

Via Instagram kwam ik in contact met André en zijn gloednieuwe bed and breakfast Sonnevallei. Na ons bezoek aan Hanzestad Deventer, wilden we al een tijdje de andere Hanzesteden bezoeken. Eén plus éen is twee en in ons geval drie, en zo gingen we afgelopen weekend op weg richting Harderwijk. Een mooie bijkomstigheid is dat Harderwijk aan de Veluwe ligt.

bed-and-breakfast-sonnevallei-exterieur

Bed and breakfast Sonnevallei in Harderwijk

Temidden van de Leuvenumse bossen van Harderwijk vind je de luxe Bed and Breakfast Sonnevallei. Sonnevallei ligt in de prachtige wijk Sonnevanck. Sonnevanck was vroeger een sanatorium. Het oorspronkelijke gebouw staat honderd meter verderop naast de bed and breakfast van André en Wilma. De naam Sonnevallei komt dus van Sonnevanck en de ‘vallei’ is geïnspireerd op de tuin, die ook echt op een vallei lijkt. Aan een boom in die tuin hangt ‘de langste slinger van de Veluwe’ en die vraagt erom om aan geslingerd te worden. Vanuit de tuin kun je zo de bossen inlopen en kijk dan niet vreemd op als je misschien wild tegenkomt. Om maar even aan te geven dat je in deze bed and breakfast omgeven wordt door de natuur.

bed-and-breakfast-harderwijk-sonnevallei-keukenraam

Dat de Leuvenumse bossen mooi zijn, ontdekte Food Bandits onlangs ook. Lees het blog over haar verblijf in Landhuis Leuvenhof.

Het huis van André en Wilma zelf is ook prachtig. De bed and breakfast is gevestigd links van het huis in een los gastenverblijf. Dus je slaapt niet in het huis van de eigenaars zelf, daardoor heb je alle privacy. De bed and breakfast heeft twee losse kamers, maar als je net als ons met een kind op pad bent, dan kan die tweede kamer er dus eventueel bij gehuurd worden. Er zijn dan geen andere gasten in de b&b en zo heb je de hele etage voor jezelf alleen. Ideaal.

bed-and-breakfast-harderwijk-sonnevallei-openslaande-deuren bed-and-breakfast-harderwijk-sonnevallei-slaapkamer

De inrichting doet denken aan de warme uitstraling van een boutique hotel. Mooie serviezen, fluwelen stoeltje, verse bloemen en veel lichtinval. Mooi ruime bedden met een Emma matras. Wij zijn persoonlijk erg fan hiervan, want ze slapen heerlijk.

bed-and-breakfast-harderwijk-sonnevallei-keuken

In de ochtend wordt het ontbijt in een schatkist bij je bezorgd en is meer dan uitgebreid. Vers fruit, yoghurt, eitjes van de eigen kippen, croissantjes en vers geperste jus, een waar feest! Alles is met zoveel zorg gemaakt en gepresenteerd. Overal vind je kleine illustraties terug, allemaal van de hand van Wilma van Veen die kunstenares is. Het is ook haar kunst die aan de muur hangt in het appartement.

ontbijt-bed-breakfast-sonnevallei-harderwijk

Langer dan een nachtje blijven? Dat snappen wij wel, je kan eventueel ook een lichte maaltijd zelf koken in de kamer. Daar is volledig rekening mee gehouden door de volledig ingerichte keuken. Buiten voor de B&B staan ook nog eens twee grote picknicktafels. We kunnen ons helemaal voorstellen dat je hier in de zomer heerlijk buiten kunt ontbijten of ’s avonds nog even een glas wijn drinken voor de zon ondergaat.

bed-and-breakfast-harderwijk-sonnevallei-raam

Wij waren één van de eerste gasten in deze bed and breakfast en wat voelt deze plek als een warm bad. Warm welkom, enthousiaste eigenaren die de beste tips voor restaurants in de buurt weten. We komen zeker terug om hier nogmaals in de bed and breakfast te genieten, hopelijk dan in de zon.

bed-and-breakfast-sonnevallei-interieur

Alle tips voor een dagje naar Hanzestad Harderwijk, vind je hier. 

museum-harderwijk

Meer tips voor de regio vind je natuurlijk op de site van Visit Veluwe. Een overnachting boeken bij bed and breakfast Sonnevallei doe je hier en dat kost je voor een nacht 80 euro, dat is inclusief ontbijt.

Op vakantie in eigen land:

NOTE: Wij mochten op uitnodiging van Sonnevallei daar een nacht verblijven. Op uitnodiging van Visit Veluwe waren we uitgenodigd
bij Patrijs en Brasserie Staverden.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.