De leukste strandtenten in Hoek van Holland

vakantie-hoek-van-holland

Zomer 2020, de zomer die we massaal in Nederland door brachten. Bepaald geen straf als je het mij vraagt. Ik mocht een weekje verblijven in het strandhuisje van mijn schoonzus in Hoek van Holland. Ik stond vroeg op om naar de surfers te kijken, ik liet mij zandstralen tijdens de storm, zwom in een woeste zee en bezocht; de leukste strandtenten in Hoek van Holland.

strandhuisjes-hoek-van-hollandhoek-van-holland-met-kinderen hoek-van-holland-reisblog

Pele Surfshack – Hoek van Holland

Oh boy, zelfs als. non-surfer kom je hier prima weg met de surfers laid back vibes. Plof neer in een van de vele fijne plofbanken op het terras en bestel als de wiedeweerga die huisgemaakte limonade gemaakt van yuzu en vanille. Niets meer aan doen. Zelfs als de zon niet schijnt op het strand, lacht het leven je alsnog tegemoet bij Pele.

pele-surfshack-hoek-van-holland huisgemaakte-limonade-pele-surfshack-hoek-van-holland

PLSTK Café – Hoek van Holland 

Misschien wel het eerste plastic vrije café van Nederland? Een Eco-Café, ik had er nog niet eerder van gehoord, maar kan mij volledig vinden in de missie. En als we dan toch enthousiast zijn, dit café is gevestigd in de voormalige zeetoren. En heeft daarmee misschien wel het mooiste uitzicht van Hoek van Holland. Het terras kijkt over de duinen heen en is op mooie dagen, zeker de beste plek om even te gaan borrelen.

plstk-cafe-hoek-van-holland

De Pit – Hoek van Holland

Ontspannen aan het einde van de dag met een houtoven pizza in aankomst en een koud pintje in je hand. Precies wat je kan verwachten bij Strandtent De Pit in Hoek van Holland.

Benieuwd naar onze andere favoriete strandtenten in Nederland? Lees dan dit lijstje!

Nog meer leuke tips voor Hoek van Holland:

Als dan niet iedere dag de zon schijnt dan kan ook zo’n leuk strandhuisje al snel wat beklemmend aanvoelen. No worries, er is genoeg te doen in Hoek van Holland en omgeving.

  • Rondvaart door de haven
  • Surfles bij 1 van de surfscholen die er zijn.
  • Zeehonden spotten
  • Kringloopwinkel bezoeken 😉
  • Dahlia’s kopen bij één van de vele tuinders in de buurt
  • Garnalen vissen, wel eerst even uitzoek hoe en wanneer je dat het beste doet. 🙂
  • Door de duinen scheuren op je fiets of zoals wij dat deden op een elektrisch scootertje die op iedere hoek te vinden zijn. 

surfen-hoek-van-hollandgarnalen-vissen-hoek-van-holland

Een leuk strandhuisje in Hoek van Holland?

Herinner je ons verblijf nog in Boshuisje Nooitgedacht? Ze hebben sinds dit jaar ook een fijn vakantiehuisje in Hoek van Holland. Vanaf 2012 is dit fijne huisje te huur. Hieronder alvast een kleine indruk. 

Net als ik dol op vakanties aan zee? Lees dan nog even lekker verder!

vakantie-hoek-van-holland

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.