Duurzaam op vakantie in Nederland

duurzaam-vakantie-nederland

Duurzaam speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks bestaan. We maken bewustere keuzes, vliegen deden we al nauwelijks en reizen met de trein wordt steeds populairder. Ook vakantiehuizen spelen in op deze trend en zetten in op verduurzaming. Een toffe maar vooral belangrijke trend dit groene toerisme. Maar waar kan je in Nederland nou echt duurzaam op vakantie?

Een weekendje weg in een duurzaam vakantiehuisje van ECO Logies

Er is een nieuw vakantieplatform; ECO Logies. Hier vindt je alleen maar duurzame vakantiehuisjes. Ik schreef hier al een blog over ECO Logies, en gastblogger Mirjam ging onlangs een weekendje weg naar duurzaam vakantiehuisje met zwembad; Het Findament.

ECO Logies Het Findament

Duurzame havenhuisjes van ZWIER

Op staycation in Nederland dichtbij huis; de havenhuisjes van Zwier

Weekendje ZWIER aan de Vinkeveense Plassen

De meest duurzame bed & breakfast Vinkennest

Onze duurzame gastblogger; Mirjam Hart ging voor ons naar de meest duurzame bed & breakfast van Nederland in Nijverdal. B&B Het Vinkenest probeert zo duurzaam mogelijk haar gasten te ontvangen. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Lees de volledige review.

REVIEW: Overnachten in duurzame Bed & Breakfast;Het Vinkenest

De Nieuwe Warande, duurzame bed & breakfast in Tilburg.

Het Vinkenest is misschien wel de eerste duurzame bed & breakfast maar allang niet de enige meer. Anne Travel Foodie schreef een review over De Nieuwe Warande, een duurzame bed & breakfast in Tilburg.

De 10 Beste food spots van Tilburg

De Nieuwe Warande: sustainable B&B in Tilburg

Duurzame vakantiehuisjes bij Landal

Landal GreenParks heeft de Sustainable Brand Index van 2019 in de categorie Travel en Leisure gewonnen dat zegt op zich al genoeg. Waar mogelijk proberen ze al hun vakantiehuisjes steeds meer te verduurzamen. Hoe ze dat doen? Dat lees je in onderstaand blog. Wij verbleven een weekend in hun duurzame vakantiewoning op park Twenhaarsveld.

Weekendje weg in een duurzame vakantiehuisje bij Landal

Duurzaam wikkelhouse (tiny house) in Gorssel

Ik kan alleen maar dromen van ooit een stukje land te scoren waar ik mijn eigen duurzame vakantiehuisje, wikkelhuisje, op plaats. Tot die tijd vermaken we ons prima door alle mooie reeds bestaande wikkelhouses te huren. Zoals deze in Gorssel.

Vakantie in in een duurzaam tiny house bij stayokay.

Duurzaam vakantiehuisje in Gorssel

Goeree Overflakkee meest duurzame vakantiebestemming van Nederland

Toen wij in de voorjaarsvakantie richting Ouddorp gingen, hoorden we onderweg erheen van een kennis dat Goeree Overflakkee de ambitie heeft om de meest duurzame vakantiebestemming van Nederland te worden. Dat merkten we tijdens onze vakantie nog niet echt. Na afloop bleef dit toch hangen en heb ik mij er even wat meer in verdiept, de ambitie van de gemeente is om zo snel mogelijk energie neutraal te worden. Ze zijn er nog niet, maar ze zijn wel aardig op weg. Hopelijk volgt de rest van Nederland zsm. Wil je meer weten, lees dan hier nog even verder. 

Voorjaarsvakantie bij vakantiehuisje Catshuisaanzee in Ouddorp.

De zelfvoorzienende Cabiners waar je heen moet wandelen.

Cabiner trekking: Drie dagen ondergedompeld in de natuur van Drenthe

Duurzaam op vakantie in de waterlodge bij de Reeuwijkse Plassen.

Hoe duurzaam ook heel leuk kan zijn: een waterlodge bij de Reeuwijkse Plassen

Duurzaam op vakantie in Nederland

Nog meer vakantie in eigen land inspiratie:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.