Een dagje Zwolle, erg Instagram proof!

Tips voor een dagje Zwolle

Een dagje Zwolle is wellicht niet het eerste waar je aan denk als je een dagje weg in eigen land gaat plannen. Maar wij hebben toch een paar hele goede redenen gevonden om je een dag te vermaken tijdens een trip naar Zwolle. Mijn aanleiding was een nachtje in het prachtige boutique hotel Pillows in Zwolle. Het bewijs dat ook Zwolle nu Instagram-proof is.

Museum de Fundatie

Museum de Fundatie kenmerkt zich door het gigantische ei op het dak. Eén van de redenen waarom dit museum al even op het to-do- lijstje stond voor me. Het museum zelf is al erg fotogeniek, met vooral de grote witte koepel bovenin.

Dit zijn de mooiste musea in Nederland

dagje-zwoele-instagram-proof

dagje-zwoele-instagram-proof-museum-fundatie dagje-zwoele-instagram-proof-museum-fundatie dagje-zwoele-instagram-proof-museum-fundatie dagje-zwoele-instagram-proof-museum-fundatie

De collectie is uitgebreid en divers, met vooral een indrukwekkende foto-expo van jan Banning over de nog levende restanten van het communisme. Een paar jaar geleden alweer werden er twee nieuwe verdiepingen aan het museum toegevoegd, wat het museum alleen maar mooier gemaakt heeft. Het interieur is prachtig en gedurfd en door de glazen structuur lijkt het bijna alsof er een diamant aan toegevoegd is.

Tijdelijke expositie van Humberto Tan in Academiehuis

Wat ook zeker de moeite is, is de kleine expositie van Humberto Tan in het Academiehuis. Met een serie portretten heeft hij op een indrukwekkende  manier de vluchtelingenkampen in Bangladesh vastgelegd. Nu wist ik dat deze man wel ‘ iets met fotografie deed’, maar deze portretten maken stuk voor stuk indruk. Het Academiehuis is gevestigd in de Grote Kerk van Zwolle.

NOTE: Deze expositie is tijdelijk, bekijk de site van Het Academiehuis om de actuele exposities te bekijken.

dagje-zwolle

Fotogenieke steegjes in Zwolle!

Zwolle barst van de fotogenieke steegjes en pleinen. En ook het water om het centrum heen (De IJssel) laat je even in een totaal andere wereld wanen. Zwolle is een van de Hanzesteden, net als Zutphen en Harderwijk. Wandel door het bruisende en historische centrum, ontdek leuke boetiekjes, fijne koffietentjes en nog veel meer.

pittoresk-zwolle-instagram-proof

 

Waanders in de Broeren

Misschien wel de bekendste boekenwinkel van Nederland! Waanders in de Broeren is gevestigd in een oude kerk. Wellicht niet zo sfeervol en klassiek als we die kennen in Maastricht, maar voor iedere boekenliefhebber is dit zeker een must see in Zwolle.

Pillows Hotel

Ik ben fan van alle Pillows Hotels. Naast het fijne bed en het heerlijke eten in dit hotel, word ik vooral verliefd op het heerlijke licht dat overal in het hotel te vinden is. Het gebruik van lichte kleuren in het interieur in combinatie met het zachte licht is top. Hierdoor hangt er in heel het hotel een soort dromerige sfeer. Ideaal voor portretfotografie!

Lees hier onze review van Pillows Hotel Zwolle

boutique-hotel-pillows-zwolle

Maling, de beste koffiebar van Zwolle

Van buitenaf is het misschien niet te zien, maar van binnen (en vooral boven!) veruit de meest fijne en vintage koffiebar waar ik in tijden ben geweest. Met luie banken, vintage meubels, taart en prima koffie kan ik me voorstellen dat ook de flexwerker in Zwolle zijn hart kan ophalen.

De conclusie: een dagje Zwolle is een dikke aanrader en ik was nog lang niet uitgekeken!!  De stad is fotogeniek en Instagram-proof. Ik moet zeker nog eens terug, al is het maar voor de kamers met bad in het Pillows Hotel die nog niet af waren tijdens mijn bezoek.

Verrassende stedentrips in Nederland:

Tips voor een dagje Zwolle