Waar kan je lekker eten en drinken in Apeldoorn?

comment 0
Eten en drinken in Dordrecht, de leukste restaurants

Het zijn vaak de meest onverwachte stedentrips die je het meest weten te verrassen. Een stad omringd door prachtige natuur en een bewogen verleden; Apeldoorn. Je weet pas wat je mist als je er bent geweest.

De leukste tips voor een dagje Apeldoorn en omgeving.

De leukste hotspots in Apeldoorn voor lunch, borrel en diner!

 • Klein Berlijn; Bij Klein Berlijn kan je lekker casual lunchen in “De Lobby”. “’s Avonds eet je er een chefs menu van 5 of 6 gangen wat per dag wisselt qua gerechten. In het weekend kan je hier live muziek verwachten en doordeweeks kan je hier makkelijk vergaderen of ga op teamuitje in de Franse kelder, waar je af kunt sluiten met een potje petanque. Goede vibes en lekker eten, het lijkt Berlijn wel.  Dineren bij Klein Berlijn in ApeldoornKlein Berlijn Apeldoorn Koffie bij Klein Berlijn Apeldoorn
 • Bon Vivant; bij toeval belanden we tijdens de Canadian Walk over de Loolaan bij de Bon Vivant. De middagzon scheen prachtig op het terras, de vuurkorf knisperde en we konden niet anders dan even neerstrijken op de schapen kleedjes en van een biertje (oké en een portie kaasstengels) te genieten. Op zondag serveren ze hier wafels, hebben we ons in laten fluisteren. Moeten we dan toch nog eens terugkomen? Goede tip ook in combinatie met Paleis het Loo, want op een steenworp afstand.
 • Central Park; De Kapelstraat mag je eigenlijk niet missen als je in Apeldoorn bent. Een charmant straatje en als je naar boven kijkt, zie je nog mooie monumenten. Bij Central Park drink je op het terras een lekker bakkie koffie en moet (ja moet)  je de worteltaart eten. Koffie bij Central Park in ApeldoornDe Kapelstraat in Apeldoorn
 • Mansion24; aan het Leienplein in Apeldoorn zit Mansion24. Een concept store, waar je de man volledig in het nieuw kunt steken, voorzien van een nieuw kapsel, wat goede platen koopt en dan aanschuift voor de borrel, of beter nog die zalig krokante pizza’s uit de houtoven. Bizar lekker, precies zo’n pizza waar je de korstjes eindelijk eens wel bij op eet! Pizza's uit de houtoven bij Conceptstore Mansion24 Conceptstore Mansion24 interieur
 • Sizzels at the Park; in het voorbij gaan op de fiets spotte ik dit prachtige pand. Het bleek een restaurant waar je vrijwel de hele dag terecht kunt. Als ik al iets mag voorstellen, waar ik zelf niet aan toe ben gekomen, een drankje met zicht op het park.
 • Soap Stadsstrand; SOAP ligt op het terrein van de voormalige Zwitsal Zeepfabriek in Apeldoorn. Vandaar ook de naam; SOAP. Het stadsstrand bestaat uit het strand met verschillende zitmogelijkheden als zitzakken en houten banken naast het water van het Apeldoornse kanaal dat er langs loopt.
 • NETT Apeldoorn; gevestigd in de voormalig Nettenfabriek waar nu een restaurant, kapper, vintage winkel en meer in gevestigd zit.
 • Het aardhuis; Dit statige jachtchalet uit de 19e eeuw is tegenwoordig het bezoekerscentrum van Kroondomein het Loo. Je kunt hier een interactieve tentoonstelling bekijken over de natuur en het wild, die zeker voor kinderen erg leuk is! Daarnaast is er ook een korte wandeling van 3 km in het Aardhuispark. Daar zie je o.a. het wildkansel (kijkhut) en houtskool meijers waar vroeger houtskool werd gemaakt. Vergeet vervolgens niet om in het Aardhuis bij Eet & Drink Lokaal Nº15 lekker te lunchen of borrelen! (Tip en foto van Aranka) Het Aardhuis in Apeldoorn
 • Guusje; Bij deze in 2022 geopende stijlvolle plek kun je terecht voor álles. Van ontbijt tot borrel en heerlijke taartjes. Op de kaart staan gerechten zoals zoete aardappel stoof en zoete pancakes met lemoncurd. Tijdens het smullen vergaap je je overigens aan het leuke interieur, waar modern en oud samenkomen. Zo staan er bijvoorbeeld oude apothekerskasten achter de bar en kun je zitten op oude schoolstoeltjes.
 • Het Stadscafé; Een van de bekendste terrassen van Apeldoorn vind je hier. Deze plek is bij uitstek geschikt voor een heerlijke borrel. De nacho’s zijn hier beroemd, maar ook de high-cocktail! Een nóg betere variant van de bekende high-wines!
 • Royal Daan; Als je écht goede taart wil eten, dan moet je hier zijn. De charmante eigenaar maakt alles zelf en de inrichting is zoals je bij een echt Brits theehuis verwacht. Bloemetjesservies all-over. Het aanbod varieert regelmatig, maar als je de kans hebt om een witte chocolade cheesecake met karamel te nemen. (Tip en foto van ArankaDe lekkerste taartjes in Apeldoorn bij Royal Daan

Overnachten in het groen vlakbij Apeldoorn

Lees ook deze reisblogs:

Eten drinken in Apeldoorn

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.