Flevoland ontdekken op 5 verschillende manieren.

flevoland-ontdekken

Mijn eerste herinnering aan Flevoland is onze vakantie aan het Flevomeer toen ik een jaar of 10 was. Daguitjes naar het toenmalige Flevohof (is nu Walibi geworden) en een dagje winkelen in Harderwijk. Sindsdien ben ik er nooit meer geweest tot op heden. En wat is Flevoland mooi, avontuurlijk en leuk. Wil jij ook Flevoland ontdekken?!

Flevoland voor de avonturier

Wat is een provincie nou zonder luchthaven. En verwacht niet dat je hier op het vliegtuig naar Bali kunt stappen, want Flevoland is zo mooi dat je dit het liefst ook vanuit de lucht ervaart. Laat je rondvliegen in april over de tulpenvelden of bekijk de prachtige landschapskunst vanuit de lucht. Vooral “De groene kathedraal” was prachtig om te zien. Opvallend ook dat je vanuit de lucht zo goed kan zien, hoe Flevoland volledig door mensen is ingericht, het ziet er enorm opgeruimd uit vanuit de lucht.

Lees ook: Een weekendje Harderwijk vanuit bed & breakfast Sonnevallei

Flevoland voor de waterliefhebber

Als een provincie voor tweederde uit water bestaat, dan is er op het water vast wel het een en ander te beleven. Zo gingen we catamaran zeilen bij Almere strand en het windmolenpark van Urk bekijken met een RIB boot.

 

Flevoland voor de kunstliefhebber

Flevoland kent veel musea zoals; PIT in Almere over alles wat met veiligheid te maken heeft. Schokland in Emmeloord en Aviodrome in Lelystad. Maar vergeet vooral ook niet om een roadtrip te maken langs alle waanzinnige landart die Flevoland te beiden heeft. Prachtige, grootschalige kunstwerken midden in de polder. Waarvan Pier en Horizon, waar je op de foto hieronder een deel kunt zien, slechts 1 ervan is.

Flevoland voor de natuurliefhebber

Als je dit artikel leest en je hebt nog nooit de film “De Nieuwe Wildernis” gezien, ga dit dan nu doen. Nog nooit zag je Nederland zo mooi in beeld gebracht. En niet geheel onbelangrijk, deze film is opgenomen in Flevoland, bij de Oostvaardersplassen. Een natuurgebied wat tussen Almere en Lelystad in ligt. Hier kom je langs als je met de trein gaat en je kijkt je ogen uit. Het is beperkt toegankelijk. Je kan er wandelingen maken en met een jeep doorheen. Je komt er vossen, buffels, herten, wilde paarden en nog veel meer dieren tegen. Maar ook het Waterloopbos mag je niet overslaan, nog nooit liep ik door zo’n maf bos en prachtig bos!

Slapen in de natuur doe je op de leukste camping van Flevoland.

 

Flevoland voor iedereen.

Visjes eten aan de boulevard in Urk, winkelen in Bataviastad. Sunsation Festival bezoeken op de langste dag van het jaar om met zijn allen onder een dekentje de zon op zien gaan. In de achtbaan bij Walibi of op het zelfde terrein in augustus het Lowlands Festival bezoeken in Biddinghuizen. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die niet blij zou worden van een bezoek aan Flevoland.

Lees ook: De 10 mooiste Instagram plekken van Flevoland.

 

Nog meer van Flevoland ontdekken?

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.