De mooiste fotospots op Texel

witte-kerkje-texel-fotogeniek

Ik heb een zwak voor Texel, een stukje Noord-Holland waar het vakantiegevoel instant doorkomt zodra je aan wal stapt. Texel is een prachtig eiland met een heleboel plekken om mooie foto’s te maken. Vandaag deel ik de mooiste foto spots op Texel.

pastelkleurige strandhuisjes texel

Fotospot: De vuurtoren van Texel

De Texelse vuurtoren: de enige vuurtoren in Nederland waar je aan drie kanten over zee uitkijkt. Direct aan het Werelderfgoed Waddenzee en de Noordzee. De Vuurtoren vind je in De Cocksdorp. De vuurtoren heeft zelfs zijn eigen hashtag; #vuurtorentexel waar al bijna 5000 foto’s onder hangen. I rest my case, de vuurtoren is een foto hotspot op Texel. Voor 5 euro koop je een ticket op de vuurtoren te bezoeken (kinderen onder de 4 mogen gratis mee).

De mooiste vuurtorens van Nederland

De boot van Texel naar Vlieland

De steiger van het Waddenveer is een Instagram hotspot op zichzelf op Texel. Menig influencer poseert in prachtige jurk op deze steiger. Maar het is dan ook een fotogenieke hotspot op Texel en een dikke aanrader om een keer via Texel naar Vlieland te gaan. Meer inspiratie voor de waddeneilanden kan je op het Instagramaccount @wadtodo vinden. ← TIP!

REVIEW: Foto’s afdrukken op aluminium

Fotogeniek Oudeschild

Oudeschild ligt aan de Oostkant van Texel en is een prachtig klein dorpje. Hier eet je een lekker vers visje en daarna winkel je even voor een schapenkleedje bij Texelana. Oudeschild is enorm fotogeniek, prachtige oude huizen en een gezellig haventje.

oudeschild-texel-fotogeniek

Instagram-proof; het witte kerkje van Texel

Het witte kerkje van Den Hoorn. Als wij vanaf de pont komen, is dat het eerste wat we zien onderweg naar de caravan van mijn vader op Loodsmansduin. Den Hoorn is het iets rustigere gedeelte van Texel, maar voorzien van flink wat mooie restaurants (In de Knip en Theatercafé De Toegift). Pittoresk dorpskerk, maar het draait hier natuurlijk om het witte kerkje. Kerkje komt al uit 1400. Tegenwoordig kan je er regelmatig een concert bijwonen. Het mooiste is het natuurlijk als de schaapjes rondom de kerk staan.

witte-kerkje-texel-fotogeniek

Foto @elianeroest

witte-kerkje-den-hoorn-texel

Foto @daanhocks

Fotospot Texel Witte Kerkje Den Hoorn

Foto Eliane Roestb

De Slufter, nationaal park duinen van Texel

De Slufter is een uniek landschap. De door duinen omsloten strandvlakte op het Nederlandse waddeneiland Texel, die in open verbinding met de Noordzee staat, is een zogeheten kwelderlandschap is ontstaan. De Slufter is onderdeel van het Nationaal Park Duinen van Texel. Het gebied is eigendom van Staatsbosbeheer. Vooral van bovenaf is het landschap goed te zien, zoals op deze foto.

Fotogeniek Texel De Slufter Fotogeniek Texel De Slufter

De Molen het Noorden, Texel

Molens hebben een iconische plek in het Hollandse landschap. Je ziet ze vaak al van ver in de pmeer staan, net als Molen het Noorden die sinds 1878 aan de rand van de 791 ha grote Pmeer het Noorden op Texel prijkt. Dit prachtige rijksmonument is al een tijdje buiten bedrijf. Jammer, maar hij wordt er niet minder fotogeniek door.

Weekendje Texel met het hele gezin; vakantiehuis Texel met 6 personen

molen-noorden-texelFotogenieke plek op Texel: De Molen bij zonsopgang

Fotospot; de pastelkleurige strandhuisjes op Texel

Tussen Paal 9 (lekkerste patat) en Paal 12 (fijnste terras) kan je de pastelkleurige strandhuisjes vinden. Een fijne strandwandeling met een Texels Skuumkoppe op het terras als beloning. Loop je door het water, kom je kokkels, krabbetjes en kwallen tegen als beloning.

Nog meer fijne plekken op Texel.

Foto spot op Texel; de pastelkleurige strandhuisjes

Foto @daanhocks

pastelkleurige-strandhuisjes-texel

Foto @daanhocks

pastelkleurige-strandhuisjes-texel

Foto @daanhocks

pastelkleurige strandhuisjes texel

Foto @elianeroest

Tip: Verlaat je Texel niet zonder een lekker wolletje of echt Texels Dekbed mee naar huis te nemen!

Liefde voor de waddeneilanden:

DE MEEST FOTOGENIEKE PLEKKEN OP TEXEL

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.