Een weekendje Maastricht? Dit zijn de niet te missen highlights!

maastricht-highlights-binnenstad

Maastricht, misschien wel de meest veelzijdige stad van Nederland. In welk gezelschap je ook verkeerd er is hier altijd iets te doen. Met de natuur dichtbij, de geschiedenis in overdaad en de fijnste horeca. Onze high-lights voor een weekend Maastricht.

Mergelgrotten, Kidstour

Dit is nou typisch zoiets wat je tijdens een bezoek aan Zuid-Limburg niet mag missen. De mergelgrotten zijn natuurlijk wereldwijd bekend, op diverse plekken in en buiten Zuid Limburg kan je deze bezoeken. Wij lieten ons verrasen door de kidstour. Harry onze gids, liet meteen duidelijk blijken dat de kids de baas waren tijdens deze tocht. Op speelse wijze nam hij ze mee in de geschiedenis en de technische kennis van deze grotten. We mochten in de kluis kijken waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de Nachtwacht opgeslagen lag. Iets wat de aandacht van onze dame erg trok, gezien we kind aan huis zijn bij het Rijksmuseum. Als klap op de vuurpijl mochten we in het pikkedonker nog een aantal meter zonder zaklamp afleggen voor het ultieme grotgevoel. Mijn kleine reisgezelschap liep glunderend naar buiten!

Roadtrip in Nederland: de Mergellandroute in Limburg

maastricht-highlights-mergel-grotten-kids-tour maastricht-highlights-mergel-grotten-kids-tour maastricht-highlights-mergel-grotten-kids-tour

Boek je kaartjes alvast van tevoren:

NOTE: De kidstours worden onderverdeeld in leeftijdsgroepen, de informatie die gedeeld wordt, is dan ook op de leeftijd aangepast!

Lunch in de Brandweerkantine

Wat een fijne Instagram-proof plek in Maastricht is dit! Een voormalige brandweer kazerne omgebouwd tot fantastische lunchplek. En buiten lunch kan je hier ook terecht voor ontbijt, diner, drankjes en laat ik vooral het enorme terras ook nog even noemen. Wij waren er echter voor een lunch. Eerste fijne punt, is dat de ontbijtkaart tot en met 16.00 uur te bestellen is, daar word ik persoonlijk al erg blij van. Opvallend waren de bagels en de pita’s, duidelijk de hardlopers op het zeer uitgebreide menu en voor ons een reden om die meteen te bestellen. Afsluiten deden we met een zoetje, speltwafels met karamel en banaan. Voor erbij een ijskoffie en super lekker gemberbier. Ook bij een volgend bezoek aan Maastricht schuif ik met liefde weer aan in de Brandweerkantine.

maastricht-lunch-brandweerkantine maastricht-lunch-brandweerkantine maastricht-lunch-brandweerkantine maastricht-lunch-brandweerkantine maastricht-lunch-brandweerkantine maastricht-lunch-brandweerkantine maastricht-lunch-brandweerkantine maastricht-lunch-brandweerkantine

Struinen door de binnenstad van Maastricht

We wilde eigenlijk naar het Bonnefantenmuseum, maar het weer was zo lekker dat we buiten wilde blijven. Een wandeling door de binnenstad van Maastricht is allesbehalve een straf, maar ik laat de foto’s even voor zichzelf spreken.

maastricht-highlights-binnenstad maastricht-highlights-binnenstad maastricht-highlights-binnenstadmaastricht-highlights-binnenstad maastricht-highlights-binnenstad

Borrelen bij Meesters in Wijn.

Met zo’n 500 wijnen, kan je eigenlijk niet voorbij gaan aan deze tot “beste wijnbar van Nederland” verkozen plek. Meesters in Wijn heeft hoe dan ook de wijn voor jou. Nestel je bij mooi weer voor de deur, of kruip binnen aan 1 van de knusse tafels. Wij schoven aan voor de lunch en aten er een heerlijke pasta en zalm tartaar. Onze tip? Reserveer op zaterdagavond hier een tafeltje en ga niet naar huis tot je al je lievelingswijnen gedronken hebt. Succes gegarandeerd!

Beauty workshop voor moeder / dochter bij Visavie.

De dames van Visavie weten wat in de watten leggen is. We bezochten een moeder/dochter workshop. Voorzien van heel veel lekkers, wijntje, frisje, werden prachtig opgemaakt en kregen we goede tips en wandelden stralend de deur uit om de stad onveilig te maken. Ook leuk voor als je met je vriendinnen een weekendje Maastricht gaat doen!

Op ontdekkingstocht in het Sphinxkwartier

Op slechts 500 meter van het historische stadscentrum van Maastricht ligt het Sphinxkwartier. Een nieuwe stukje stad, dat anders voelt en is.  Een gebied dat iets toevoegt aan Maastricht. Wat rauwer, wat ruwer, wat spannender. Je vindt daar de oude Sphinxfabriek, een mooie galerij leidt je door de geschiedenis met als eindstation het hippe The Student Hotel. Wandel vooral naar binnen voor een koffie of een drankje, de lobby doet niet af aan een stadse speeltuin met een ping-pongtafel en een glijbaan. Enjoy!

sphinxkwartoer-maastrichtsphinxkwartoer-maastricht

TIP: De rest van Sphinxkwartier is een mooie afwisseling tussen nieuw & oud. Bij de VVV kan je een wandeling vinden die je door deze leuke en upcoming buurt van Maastricht zal leiden.

Slapen in de meest Instagram-proof hotels van Maastricht

  • Fitz Roy; Het ‘Fitz Roy – Urban Hotel, Bar en Garden’ in Maastricht. Gelegen in het meest bloeiende deel van de stad, op loopafstand van de markt en het wereldberoemde Vrijthof. Fitz Roy ligt precies in het midden van de oude, gezellige binnenstad en het hippe, up-coming Sphinxkwartier.
  • The Student Hotel; The Student Hotel opende een nieuwe vestiging in Maastricht. Het hybride hospitality concept (studentenhuisvesting en hotel) is gevestigd in het historische Eiffelgebouw (voormalig fabriek van Sphinx) en is daarmee de eerste locatie in een rijksmonument van The Student Hotel groep. Met 378 kamers is het één van de eye catchers van het ‘nieuwe’ Sphinxkwartier.
  • Monastere Hotel Gevestigd in het voormalige Leger des Heils in wat ooit een klooster was, vindt je het Monastere Hotel, een nieuwe editie van de prachtige keten van Vondel Hotels. Lees onze review van het Monastere Hotel hier.
  • Kaboom Hotel: Kaboom ligt recht tegenover het centraal station van Maastricht, in de trendy buurt Wyck, bekend om de authentieke boetiekjes en speciaalzaken. Instagrambloggers heeft volop tips voor Limburg.

Lees al onze reisblogs over Limburg;

Een weekendje Maastricht? Dit zijn de niet te missen highlights!

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.