De 11 beste fotospots van Flevoland

Foto spot Flevoland: RIFF

Dat Flevoland een bijzondere provincie is, wist ik al langer dan vandaag. Met hun landart projecten hebben ze zich volledig op de kaart van Nederland gezet. Flevoland zit vol met fotogenieke plekken, hier de mooiste fotospots voor een dagje roadtrippen langs landschapskunst.

De 11 beste fotospots van Flevoland

Riff, PD#18245 | Bob Grapsma

Op 14 juni 1918 werd de Zuiderzeewet van kracht waardoor de Flevopmeer kon worden aangelegd. Ter gelegenheid van 100 jaar Zuiderzeewet ontwierp Bob Gramsma in 2018 het monument Riff, PD#18245. Het staat als een reusachtig opgetild brok kleigrond op een vlak, voormalig landbouwkavel in Dronten. Instagramblogger Melissa woont zelf in Flevoland en wist deze foto spot prachtig vast te leggen.

Foto spot Flevoland: RIFF

Foto @liefstoerstout

1) PIER + HORIZON

Flevoland is door zijn enorme oppervlakte en leegtes de ultieme plek voor landschapskunstwerken. Dit is overigens uniek in de wereld. In Flevoland kan je er momenteel 7 bezoeken en dat lukt je nog in 1 dag ook. Leuk idee voor een roadtrip! Ik heb mij laten vertellen dat ze momenteel al met een idee voor een 8e kunstwerk bezig zijn. Dit werk;  “PIER + HORIZON” is van Paul de kort en ligt in Kraggenburg. De boerin van de naastgelegen boerderij zet iedere dag een mandje met verse sapjes, koeken en koffie klaar. Want voor dit kunstwerk neem je beter even de tijd om te genieten, het verandert mee met de stromingen.

Instagram spot in Flevoland: Pier + Horizonland-art-flevoland-pier-horizon

2) Windmolens

Door heel Flevoland vindt je windmolens. Die op zee bezochten we van dichtbij met een rib boot. Behoorlijk indrukwekkend die rijen met windmolens en het levert ook nog eens mooie plaatjes op.

instapram-plek-flevoland-windmolens

3) Vuurtoren Urk

Een prachtig mooi vissersdorpje. Met een vuurtoren, haven en schattige huisjes.

Instagram spot in Flevoland; de vuurtoren van Urkinstagram-plekken-flevoland-vuurtoren-urkinstagram-plekken-flevoland-vuurtoren-urkinstagram-plekken-flevoland-vuurtoren-urkinstagram-plekken-flevoland-vuurtoren-urk

Dol op vakantie in eigen land? Bekijk snel deze andere plekken die je gezien moet hebben!

4) Almere

Almere staat bol van de prachtige architectuur. Neem een kijkje bij de Bibliotheek, het stadhuis of zoals Marcorama deed bij de Belastingdienst. Genoeg moois om vast te leggen!

Fototip: Ieder jaar in maart, heb je sakura in Almere.

5) Lelystad: Exposure

Nooit geweten dat er in Flevoland zulke indrukwekkende land art te vinden is. Dit beeld “Exposure” is slechts 1 van de 7.

Exposure | Bataviahaven | Lelystad

Bataviahaven is ook de vertrekplek voor de boot naar de Marker Wadden!

6) Lelystad: Agora Theater

7) Waterloopbos

Wat een maf, gek en prachtig bos is dit natuurmonument! Een combinatie van natuur en techniek. In het bos verscholen liggen nog steeds de bouwmodeloverblijfselen van grote waterwerken van over de hele wereld.

Het Waterloopbos, fotogenieke plek in Flevoland instagram-plekken-flevoland-waterloopbosInstagram spot in Flevoland; Het Waterloopbos

Waterloopbos | Voorsterweg 36 | Marknesse

8) Instagram spot Oostvaardersplassen

Als je in de trein zit van Amsterdam naar Almere krijg je al een flink voorproefje van de pracht en praal die je kunt vinden in de Oostvaardersplassen. Wilde paarden, buffels, vosjes en nog veel meer dieren kun je hier spotten.

9) De groene Kathedraal

Ik had de mazzel dat ik deze plek vanuit de lucht mocht zien, helaas was het te lastig fotograferen met de aanwezige bewolking. Maar ik vond deze prachtige foto op Instagram, waar je goed kunt zien, hoe de Groene Kathedraal eruit ziet.

Groene Kathedraal | Marinus Boezem 1987 | Almere

10 Mooie droneplekken in Nederland

10) Noordoostpolder; Ramdiep

De beste foto spots in Nederland:

Mooiste foto spots Flevoland

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.