De leukste kindvriendelijke tips voor op Texel. (En een paar voor de ouders ;)

tips-op-texel

Sinds een paar jaar heeft mijn papa een fijne plekje op Texel tot zijn beschikking. Wat een feest, bij de eerste beste zonnestralen trekken wij al die kant op voor een bezoek aan ons favoriete wadden eiland. En deze keer gingen wij terug voor een paar nachtjes en kwamen thuis met genoeg inspiratie. Kindvriendelijke tips voor Texel.

pastelkleurige strandhuisjes texel

Foto @elianeroest

Texel is een heerlijk wadden eiland en er is voor iedereen wel wat te beleven. Ik zette onze favorieten op een rij.

Lammetjes Knuffelen op Texel

Misschien wel de beste kindvriendelijke tip op Texel ooit. Op de schapenboerderij worden er op Texel dagelijks lammetjes geboren. Ik maakte er de mini (en mijzelf stiekem ook) enorm blij mee. Een enorme boerderij gevuld met pas geboren lammetjes. De 1 nog schattiger dan de ander. We hebben wat af geknuffeld. Naast het knuffelen is er ook nog een winkel, speeltuin en café.

TIP: Ook ideaal om een iets minder zonnige ochtend of middag door te brengen.

travel-tips-op-texel-lammetjes-knuffelen

Eten Inn de Knip op Texel

Inn de Knip is een te schattig restaurant waar je de hele dag terecht kunt voor waar je maar zin in hebt. Ze serveren heerlijk warme chocolademelk, lokale gerechten, fijne kinds-proof eten en zalig lamsvlees. Leuk om te weten, alles Inn de knip is te koop. Dus ook de stoelen waar je op zit.

IJs eten van lokale duindoornbessen

Wij aten langs de weg huisgemaakt ijs van duindoornbessen, de smaak doet denk een iets zure mandarijn. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het smaakte goed. Op Texel is er ook Labora, een heuse ambachtelijke ijsboerderij. Geen excuus nodig voor een lekker ijsje, toch?

tips-op-texel-duindoorbessen-ijs

De meest fotogenieke plekken op Texel

Drinken: TX GIN | Stokerij Texel

Ook de dorst wordt meer dan goed gelest op Texel. Met een stokerij op het eiland kan je ook niet anders verwachten. Ik scoorde een fles Texelse gin. Deze gin wordt gedestilleerd met (wederom) duindoorn en vlierbloesem. Hij ruikt echt enorm lekker als je de fles open trekt, wij dronken hem met Indian Tonic om de smaak niet nog verder op te voeren.

travel-tips-op-texel-drinken-tx-gin

Kan je geen genoeg van Noord Holland krijgen? Check ook onze weekend guide voor de Kop van Noord Holland!

Drinken: Texels Skuumkoppe 

Een weekendje Texel is niet compleet zonder een Skuumkoppe. Ook leuk om de brouwerij even te bezoeken tijdens je weekendje Texel.

travel-tips-op-texel-drinken-texels-schuumkoppe

Leuke plekken om te overnachten op Texel met kinderen.

Brood op de veerboot.

Als ik dan nog een laatste tip mag geven? Zorg dat je op de boot heen en terug een half brood mee hebt. De meeuwen pikken het zo uit je hand. Het levert prachtige plaatjes op en mijn mini vond het echt fantastisch, maar ook een beetje spannend.

travel-tips-op-texel-brood-op-de-boot-meeuwen

Onze favoriete strandtent op Texel:

Paal 12 om lekker te loungen en naartoe te wandelen. De lekkerste frietjes eet je bij Paal 9. Wel zorgen dat je dan op tijd bent, want de snack afdeling van Paal 9 sluit al om 18.00 uur!

pastelkleurige strandhuisjes texel

Foto @elianeroest

Weet jij nog leuke tips? Drop ze hieronder, dan kan ik ze toevoegen!

Nog meer waddengeluk: