De mooiste en leukste dorpjes en stadjes van Zeeland

comment 0
De mooiste en leukste dorpjes en stadjes van Zeeland

Als semiofficieel Zeeuws meisje, zoek ik met enige regelmaat de rust en ruimte van Zeeland op. Als ik Zeeland inrijd voelt het altijd direct als vakantie. Daarnaast ben ik dol op de charmante dorpjes en steden die Zeeland telt. Een aantal van mijn favorieten dorpjes en steden in Zeeland.

Groede

Groede ligt in Zeeuws-Vlaanderen en ondanks dat dit stadje in Zeeland, maar klein is, is het prachtig. Met smalle straatjes vol monumentale pandjes is het liefde op het eerste gezicht in Groede. Misschien heb ik zelfs even op Funda gekeken of er een monumentaal pandje te koop stond. Lees meer over Groede in dit blog.

Is Groede het mooiste dorpje van Zeeland

Vlissingen

Kunnen we bij deze Vlissingen benoemen tot de verborgen parel van Walcheren? Meer dan aangenaam verrast, was ik toen ik na jaren weer eens voet zette in deze knusse havenstad. Een stad die zich nog flink aan het ontwikkelen is, bij deze; wees gewaarschuwd, jullie gaan nog vaker over deze leuke stad horen.

Vlissingen mooie havenstad

Middelburg

De hoofdstad van Zeeland en dat niet alleen. Middelburg is een veelzijdige stad met een uitgebreid aanbod aan kunst, cultuur, leuke winkels en toffe restaurants. Slenter door de straten, strijk neer op het terras of duik een mooi museum in.

Middelburg in Zeeland

Veere

Veere is een prachtige historische stad vol met bezienswaardigheden, winkels en natuur. Wat maakt Veere nou zo bijzonder? Lees het in dit blog vol tips voor Zuid-West Zeeland.

Tips doen in Zeeland, een dagje Veere

IJzendijke

Verscholen achter de dijken in het Zeeuws-Vlaamse land ligt het mooie dorpje IJzendijke, misschien beter bekend als “Iezendieke” op zijn Zeeuws. IJzendijke wordt ook wel Petit Paris genoemd, na een lang weekend met mijn vriendinnen in dit schattige stadje snap ik wel waarom. Het ogenschijnlijke IJzendijke is groots qua charme en laat zich goed combineren met meerdere andere dorpjes in Zeeland.

Prachtig dorp IJzendijke in Zeeland

Sluis

Vlak aan de Belgische grens ligt het smaakvolle vestingstadje Sluis, 7 op 7 geopend. Sluis is de ultieme bestemming in Zeeland voor de Bourgondiërs onder ons (zijn we dat niet allemaal?) Deze oude vestingstad heeft niet alleen veel leuke en unieke winkeltjes, maar ook eindeloos veel restaurants en cafés waar je neer kunt strijken voor een lunch, borrel en diner. Wil je weten wat Sluis nog meer te bieden heeft? Lees het in dit blog vol tips voor West Zeeuws Vlaaanderen, en ik kan je alvast verklappen dat Sluis slechts één van de vele tips is.

Een bezoek aan vestingstad Sluis 

Goes

Het Zeeuwse Goes is een veelzijdige historische stad met een ruim aanbod aan winkels, gezellige terrassen en bijzondere monumenten op het schiereiland Zuid-Beveland. Daarnaast is er een prachtige (beschermd) stadshaven waar in de zomer veel pleziervaart te vinden is. In Goes hangt er altijd een fijne sfeer en er lijkt altijd wel wat te doen.

Goes in Zeeland

Zierikzee

Zierikzee op het Zeeuwse Schouwen-Duiveland, heeft een rijke historie en telt meer dan vijfhonderd monumenten (waar ga je beginnen?!) . De haven, de winkels en terrassen maken van Zierikzee een populaire stad.

Zierikzee in Zeeland

Je hoort het al, we moeten snel weer afreizen richting Zeeland, want we hebben ze vast en zeker nog lang niet allemaal gezien.

Leukste dorpjes en stadjes van Zeeland

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.