De mooiste (foto) spots in Nederland vastgelegd door Instagram Bloggers

Vogelobservatorium TIJ op Goeree OVerflakkee

Schreeuw het, maar van de daken, Nederland is mooi. Net als de rest van Nederland ontdekte wij dit jaar nog meer. We bezochten verlaten steden, ontdekte de mooiste bossen en stonden vroeg op voor de mooiste zonsopkomst op die ene fotospot. Nu aan het einde van dit jaar, halen we het net op bij onze favoriete Instagram bloggers en geven we jou alvast een mooie missie voor 2021!

Lees ook: De beste foto (hot) spots van Nederland 2022

Oisterwijkse Vennen

In alle vroegte, wanneer hier (de Oisterwijkse vennen) de mist boven het water hangt en ganzen gakkend in v-vorm boven mijn hoofd vliegen, voel ik me helemaal 1 met de natuur, onze aarde. Blijer kun je me niet maken. Fotospot geselecteerd en gefotografeerd door @simone_wit

De ultieme fotospot in Nederland van @simone_wit

Oisterwijkse Vennen | @simone_wit

Drenkelingenhuisje

Het desolate van deze plek (het drenkelingenhuisje op de Vliehors) met minimal look trekt me enorm aan. Je voelt je even alleen op de wereld. Tel daar een zeehondenkopje boven water en de palen van de aanlegsteiger even verderop aan toe en je hebt een geweldige fotospot te pakken. Wist je dat je hier kunt trouwen? Fotospot geselecteerd en gefotografeerd door @simone_wit.

De ultieme fotospot in Nederland van @simone_wit

Drenkelingenhuisje Vlieland | @simone_wit

De achtertuin

Mijn favoriete plek is de tuin. Het afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest om te leren tuinieren en onze eigen groente en fruit te kweken. Ook hebben we zoveel genoten van alle bijen en vlinders. En door simpelweg wat wildbloemen te zaaien (zie link- en het kan ook prima in potten) heb je al veel moois om van te genieten. @foodbandits

Vogelobservatorium Tij |

‘Een ongelofelijk indrukwekkend staaltje ontwerp omgeven door weids landschap. Absolute aanrader voor zowel de architectuur- als de wildfotograaf. Fotospot geselecteerd en gefotografeerd door @hexashots.

Olivier schreef voor ons ook een prachtig blog over het Noorderlicht fotograferen in Zweeds Lapland.

Vogelobservatorium Tij @hexashots

Transformatorhuisje in Wirdum |

In Wirdum transformeerde Ronald van der Zwaag een transformatorhuisje in een éénkamerhotel. Ik fotografeerde het voor het Restauratiefonds. Deze unieke plek, onder de rook van Leeuwarden, is inmiddels te boeken via Airbnb. Bas schreef voor ons trouwens ook een fantastisch blog over “48 uur in Groningen”. Fotospot geselecteerd en gefotografeerd door @basephotography

Transformatorhuisje in Wirdum | @basephotographyTransformatorhuisje in Wirdum | @basephotography

Speulderbos

Hier is dan mijn favoriete plekje, dit specifieke pad in het Speuldersbos. Ik kom hier al zo lang met Sanne (dochter). En het blijft tof om hier te fotograferen. Net of je even in het buitenland b.v Canada! Fotospots geselecteerd en gefotografeerd door @liefstoerstout.

Instagramspot Speulderbos @liefstoerstout

Speulderbos @liefstoerstout

Amersfoort

Mede Honeyguide ambassadeur Yalou ging dit jaar volop op pad en ervaarde de mooiste dingen. Daarover lees je hier meer. Haar favoriete fotospot van dit jaar, zijn er stiekem toch weer twee. En dat mag! “Amersfoort is met de fotoroute één van de mooiste fotoplekjes voor mij geweest. Niet gek, het is ook de meest fotogenieke stad van Nederland.” Fotospot geselecteerd en gefotografeerd door @wearetheearth.nl

Ik snap Yalou’s voorliefde voor Amersfoort wel en schreef dit blog; 5 Redenen voor een dagje Amersfoort

Fotogeniek Amersfoort | @wearetheearth

Mooiste fotospot van Nederland; Amersfoort | @wearetheearth

Bomenmuseum

“Daarnaast ook het bomenmuseum. Je kijkt je ogen uit met de diversiteit aan natuur hier. Heel mooi om te zien en ook heel mooi in te fotograferen! Het bomenmuseum vond ik indrukwekkender dan Amersfoort, puur omdat ik niet wist dat er zoiets was in NL.” Fotospot geselecteerd en gefotografeerd door @wearetheearth.nl.

De favoriete fotospot: Bomenmuseum Nederland | @wearethearth

Bomenmuseum @wearetheearth

Vuurtoren van Breskens

“Deze plek is dicht bij huis, maar toch heb ik er altijd een vakantiegevoel. En het is altijd anders door het getijde.” Fotospot geselecteerd en gefotografeerd door @ourneverendingwanderlust.

De mooiste Instagram spot van Nederland; de vuurtoren van Breskens

Vuurtoren van Breskens @ourneverendingwanderlust

Buitenplaats Boekesteyn

Statige bomenlanen, kronkelende bospaadjes, verstopte bruggetjes over kleine bosvennetjes en prachtige stukken bos. Buitenplaats Boekesteyn in ‘s Graveland stelt nooit teleur wat mij betreft! Fotospot geselecteerd en gefotografeerd door @plndm

Buitenplaats Boekesteyn in ‘s Graveland @plndm

Buitenplaats Boekesteyn in ‘s Graveland @plndm

De Kiekkaaste

“Kiekaaste; een bijzondere mooie plek in het noorden van Nederland, maar het lijkt even alsof je in het buitenland bent. Land, lucht, zee, alles komt samen. Heerlijk om tot rust te komen op deze plek.” Fotospot geselecteerd en gefotografeerd door @nappyc.

Vogelkijkhut De Kiekkaaste staat ook in het blog: De leukste tips voor 48 uur in Groningen (met of zonder kinderen)

Mooiste fotospot in Nederland: Kiekkaste Groningen - @nappyc

Kiekkaste @nappyc

Cabiner in Drentse Aa

Mijn meest bijzondere Instagram spot van dit jaar was de Drentse Aa waar ik in een Cabiner huisje heb geslapen. Fotospot geselecteerd en gefotografeerd door @travelwithflora.

Mooiste Instagram spot van Nederland: Cabiner

Cabiner @travelwithflora

Brabantse Wal

Bergen op Zoom (en omgeving) is waar ik me thuis voel. Ik ken alle plekjes en kom tot rust in de natuur van de Brabantse Wal. Als de natuur dan ook nog mistige ochtenden geeft, ben ik verkocht. Fotospot geselecteerd en gefotografeerd door @_brambooth_.

Bram verzamelde ook deze 10 Mooie droneplekken in Nederland

Brabantse Wal @_brambooth_

Brabantse Wal @_brambooth_

Radio Kootwijk

Hoe kan het ook anders dan een prachtig staaltje architectuur bij Marco. Fotospot geselecteerd en gefotografeerd door @marcorama.

Instagram hotspot Radio Kootwijk door @Marcorama

Bussumse Heide

Mijn eigen favoriete foto spot is er 1 die ik al jaren stiekem bewonder in de foto’s van Brechje. Ik trok de stoute schoenen aan vertrok voor dag en dauw in de trein om net op tijd voor de zonsopgang aan te komen. Wat een plek en dat zo vlakbij. Fotospot geselecteerd en gefotografeerd door @elianeroest

Fotospot in Nederland; Bussumse Heide

Bussumse Heide @elianeroest

Nog meer fotogenieke plekken een Instagram spots:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.