Dit zijn “de mooiste natuur spots” in Nederland

natuur-spots-nederland

Woon je net als ik in de stad? Dan heb je vast net zo vaak zin om in je vrije tijd even de natuur in te duiken. Ik verzamelde “Dè mooiste natuur spots” voor jullie in Nederland, aan de hand van mijn favoriete natuur Instagrammers. Deze lijst blijven we updaten met de mooiste natuur plekken in ons eigen Holland.

De heide bij Bussum

Het grappige aan de heide bij Bussum is, dat ik meerdere mensen op Instagram volgt die hier regelmatig het landschap fotograferen. Onlangs ging ik met @plndm mee om een mistige zonsopgang op de hei te fotograferen, toen de heide in bloei stond.

bussumse heide

Amsterdamse Waterleidingduinen

Heb je zin om herten of vossen te spotten? Voor dat laatste moet je vroeg uit de veren. Maar dat geldt wel vaker als je de natuur in wilt gaan. De mooiste tijd is toch vaak rond zonsopgang. Wat dacht je van deze prachtplaat door Mylene?

Dit zijn “Dè mooiste natuur spots” in Nederland

Amsterdamse Bos

Voor mij op fietsafstand, maar ik heb deze beauties daar nog nooit mogen tegenkomen. Gelukkig lukt Glenn dit wel.

Nieuwe Niedorp

Nieuwe Niedorp is absoluut niet de place to be. Maar eens per jaar wel. Zo rond april, spot je hier de mooiste tulpenvelden. Tulpen zijn natuur en onlosmakelijk verbonden met Nederland. Niemand legt dit jaarlijks beter vast dan Patrick.

Schoorlse Duinen

Tegen het prachtige Bergen aan zee aan liggen de Schoorlse Duinen. Een prachtig stuk bos wat grent aan de duinen. Prachtige natuur in Noord Holland. Aanrader om een weekend te verblijven. Check dan vooral Blooming Hotel.

Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug in Overijssel. Prachtige bos en heide hebben ze daar. Toen wij onlangs in dit duurzame huisje van Landal verbleven, hebben wij er zo mooi rondgefiets. Ook vlakbij dit Tiny House in Gorssel. Meer foto’s in dit gebied kan je op het account van Ronald vinden.

View this post on Instagram

One of those magical mornings this year.

A post shared by Ronald Jansen (@rnld.jansen) on

Loonse en Drunense Duinen

Drents Friese Wold

Onlangs mochten wij een weekendje in het fijne Boshuis Nooitgedacht verblijven. Dit ligt midden in de bossen en daarmee vlakbij dit prachtige Nationaal natuurpark. We liepen er tussen de diva schapen, vlakbij zijn er ook nog stuifduinen en een prachtig meer.

Nationaal park de Hoge Veluwe

Prachtige dieren zijn er te spotten in dit Nationaal park de Hoge Veluwe, zoals Jeanine hier zo mooi weet vast te leggen.

Oostvaardersplassen

Als iemand ooit nog durft te zeggen dat Flevoland geen aanrader is, ga dan een keer naar de Oostvaardersplassen. Of kijk de film De Nieuwe Wildernis even. Nog meer redenen nodig voor Flevoland? Lees dan mijn blog meteen even.

View this post on Instagram

#Oostvaardersplassen for @trouw.deverdieping

A post shared by Bram (@bram.petraeus) on

Oisterwijkse bossen en vennen

Simone tipte deze al in haar blog over het mooie Brabant.

De Grote Peel

En nog een mooie natuur spot uit de feed van Simone. Een prachtig vlonderpad als bonus.

View this post on Instagram

Goodmorning! Day schedule: breakfast with the left over ugly decorated eggs, walking the dog, making a puzzle, doing the laundry, making a puzzle, lunch with the ugliest decorated eggs, repainting a wall, walking the dog, frittata dinner (with the eggs we didn’t cook yet), and finally – after bingewatching on the couch – I’ll be going to sleep, me and my high cholesterol level. What’s your plan for today? . . . #hellofrom #degrootepeel #visitbrabant #heyhoneyguide #igholland #superholland #dutch_connextion #solarcollective #natuurfotografie #landscapephotography #holland #natuurmonumenten #staatsbosbeheer #bijzonderplekje #nationalgeographic #wonderful_places #theoutbound #fiftyshades_of_nature #natgeonl

A post shared by simone wittgen (@simone_wit) on

Marker Wadden

Een nieuw stukje Nederland, gemaakt ter bevordering van de natuur; de Marker Wadden. Onlangs mocht Eliane een dagje ontdekken en schreef er een blog over.

vlonderpaden-marker-wadden

Dol op natuur? Lees dan ook deze blogs:

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.