De mooiste vuurtorens van Nederland

Mooiste vuurtorens in Nederland

De mooiste vuurtorens van Nederland? Tja, het is maar aan wie je het vraagt, maar we hebben wel zo onze favorieten vuurtorens in Nederland. En vuurtorens zijn een mooie aanleiding voor een dagje eropuit in eigen land. Dus hop, hop, gotta catch them all!

Hoeveel vuurtorens heeft Nederland?

Volgens de tellingen, zijn er nog 53 vuurtorens in Nederland, waarvan nog zo’n 30 vuurtoren echt actief zijn. Hier vindt je een lijst met alle vuurtorens van Nederland. In de loop van de jaren hebben wij Instagrambloggers er een heleboel gezien, de één iets mooier dan de ander. Daarom delen we vandaag onze favoriete vuurtorens in Nederland (lees hier over de mooiste vuurtorens in Europa).

Vuurtoren IJmuiden

Compleet gemaakt van smeedijzer staat deze vuurtoren in IJmuiden. Met een hoogte van 43 meter en zijn ronde vorm is het en opvallende toren in de wijde omgeving.

Vuurtoren Katwijk aan Zee

Vierboet is de vuurtoren in Katwijk aan zee. De vuurtoren is wellicht niet de mooiste, maar wel de op-een-na-oudste in Nederland. (De oudste staat in Egmond aan Zee). De vuurtoren werd gebouwd in 1605 en toen werd het hout nog gestookt in een korf bovenop het platte dak. Beeld Silvie Bonne.

Vuurtoren Katwijk aan Zee Vuurtoren Katwijk aan Zee

Vuurtoren Texel

De vuurtoren op Texel is uniek in zijn soort, het is namelijk de enige vuurtoren in Nederland waar je aan drie kanten over zee kunt uitkijken. De naam van de vuurtoren op Texel is Eierland. In goede tijden kan je de vuurtoren bezoeken, ik (Eliane) heb op dat vlak vooral pech gehad. Gelukkig zijn we regelmatig op Texel, dus de herkansing komt vast snel genoeg.

Vuurtoren van Texel Vuurtoren van Texel

Vuurtoren op Terschelling

Vanaf verschillende uitzichtpunten kun je naar het dorp West-Terschelling kijken met de beroemde Brandaris vuurtoren. De andere kant op kijkend geniet je van vergezichten op het seinhuisje, het bos en het Groene strand en Noordsvaarder. Als je de tijd hebt wandel je nog verder naar het noorden de ruige natuur in naar de hoogste duin van Terschelling. Meer tips voor Terschelling lees je hier en hier.  Foto Simone Wittgen,

Wandel over de Seinpost duin

Vuurtoren Schiermonnikoog

Vuurtorenliefhebbers moeten eens naar Schiermonnikoog, want dit waddeneiland kent zelfs twee ‘vuurtorens’: de witte en de rode. Alleen de rode vuurtoren (de Noordertoren) is nog in functie en wordt 24 uur per dag bemand. Toen ik er was kon ik helaas niet naar binnen, vanwege werkzaamheden, maar het lijkt een heel mooi uitzicht op te hebben. Daarnaast staat een heel leuk huisje “de ijsvogel” helemaal bekleed met reddingsboeien. Leuk feitje, deze foto is genomen toen het windkracht 10 was op het eiland, de moeite waard om te fotograferen, maar ook wel spannend. Mooi hoe de vuurtoren niet meebuigt in die windkracht. (Foto Viviane van Hooft)

Vuurtoren Schiermonnikoog

De vierkante vuurtoren Westhoofd in Ouddorp

Vrijwel alle Instagrambloggers zijn al eens bij vuurtoren Westhoofd in Ouddorp geweest. Het is dan ook wel een hele bijzondere (want vierkant) vuurtoren. Zoek je een aanleiding om deze eens te bezoeken, boek dan meteen maar een nachtje!

Vuurtoren Westhoofd in Ouddorp

Vuurtoren Oude Sluis Breskens

De vuurtoren van Breskens in Zeeland is uniek in zijn soort vanwege zijn prachtige zwart/witte strepen en de mooie panoramaweg die er naartoe gaat. De vuurtoren Is een rijksmonument en volledig gemaakt van gietijzer.

Fotospot Zeeland Vuurtoren van Breskens

Vuurtoren Lange Jaap in Huisduinen / Den Helder

Simone verbleef een paar dagen in een huis onder de vuurtoren van Huisduinen.

Romantisch vakantiehuis onder de Vuurtoren

De Vuurtoren van Urk

Wist je dat Flevoland veel fotogenieker is dan de meeste mensen denken? We verzamelden de beste fotospots in Flevoland en kwamen deze schattige vuurtoren tegen in Urk.

Instagram spot in Flevoland; de vuurtoren van Urk

De vuurtorens van Dishoek

Onlangs brachten wij een heerlijk weekend door in Vlissingen. Wat ons betreft de verborgen parel van Walcheren. Op fietsafstand van ons strandappartement ontdekten wij de prachtige vuurtorens van Kaapduinen (yes het zijn er 2) in Dishoek.

5 Tips om te doen in de omgeving van VlissingenVuurtoren Dishoek

De Vuurtoren van Marken

Het Paard van Marken, de bijnaam voor de vuurtoren van Marken. De vuurtoren is ontworpen door Jan Valk in 1839 en staat op het puntje bij Marken. Een prachtige wandeling van 6 km brengt je er langs. Het huis naast de vuurtoren is bewoond. De vuurtoren van Marken heeft een hoogte van 16 meter.

10 x De mooiste reisblogs over Nederland

Mooie fotospots in Nederland

Mooiste vuurtorens Nederland

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Moonback dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.