Kerst in de mooiste kastelen van Nederland

Kastelen in kerstsfeer

Je hoeft echt niet diep Duitsland in om de mooiste kastelen te bezoeken. In Nederland kan je prima kasteel hoppen, en zo rond de feestdagen zijn een boel van die kastelen extra mooi. Kerst in Kasteel Amerongen, Slot Zuylen en Kasteel de Haar. Kerst in de mooiste kastelen van Nederland. (Foto hierboven is genomen door @liefstoerstout)

NOTE: Wist je dat Nederland ruim 1300 kastelen telt?!

Kerst in Kasteel Amerongen

Amerongen is een prachtig zeventiende eeuws kasteel. Het Huys, de tuin en inventaris vormen een eenheid die in Nederland niet veel voorkomt. Kasteel Amerongen heeft een rijke familiegeschiedenis van 700 jaar. Het kasteel is omringd door mooie historische tuinen en ligt aan de voet van het pittoreske dorp Amerongen. Kasteel Amerongen is een absolute must-see van het Nederlands Erfgoed en behoort eveneens tot de Topkastelen van Nederland en Vlaanderen.

Kasteel AmerongenKerst in Kasteel Amerongen

Kerst in Slot Zuylen

De geschiedenis van Slot Zuylen begint rond het jaar 1250. Toen bouwde Steven van Zuylen langs de Vecht een donjon, een vierkante woontoren met muren van 2.70 meter dik. De fundamenten werden opgegraven bij een restauratie en zijn nu nog opgemetseld zichtbaar in het terras.

Slot Zuylen in kerstsfeer De bibliotheek van Slot Zuyelen Kerst in Slot Zuylen

Kerst in de mooiste kastelen van Nederland

Slot Zuylen Poort van Slot Zuylen

Dag van Het kasteel

Dag van het Kasteel is het enige landelijke publieksevenement dat kastelen en buitenplaatsen in de spotlight zet. Samen met meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen laten we je dit erfgoed en haar veelzijdige verhalen ervaren. In 2021 vindt de dag van het kasteel plaats in het Pinkersterweekend. Tegen die tijd staan de tuinen weer volledig in bloei!

Kerst in Kasteel de Haar

Uitgeroepen tot leukste uitje in Utrecht voor 2021!

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland! Ons middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan. Kasteel de Haar geeft een uniek inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20ste eeuw.

Kerst in Kasteel de Haar Kasteel de Haar tijdens Kerst

De prinsessenkamer in Kasteel De Haar Kasteel de Haar in de winter De kasteeltuinen van Kasteel de Haar De kasteeltuinen van Kasteel de Haar

Kastelen in Nederland zijn voor mijn gevoel soms nog wat ondergewaardeerd. Onterecht als je het mij vraagt. Het is niet alleen leerzaam en prachtig om te zien, maar het is in ieder seizoen altijd weer de moeite van een bezoek waard.

Nog meer kunst & cultuur tips:

DEZE NEDERLANDSE KASTELEN ZIJN EXTRA MOOI ROND DE KERST | Instagrambloggers.nl DEZE NEDERLANDSE KASTELEN ZIJN EXTRA MOOI ROND DE KERST | Instagrambloggers.nl DEZE NEDERLANDSE KASTELEN ZIJN EXTRA MOOI ROND DE KERST | Instagrambloggers.nl

Ik organiseerde in opdracht van Honeyguide een Instameet voor Kasteel Amerongen, Slot Zuylen en Kasteel de Haar.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.