De 5 groenste hotspots van Amsterdam

green-hotspots-amsterdam-cutehouseinamsterdam

De planten vliegen je om de oren lately en er zijn planten die zich gedragen als heuse popsterren op Instagram. De Pilea is er een goed voorbeeld van. De hoogste tijd om de 5 groenste hotspots van Amsterdam op een rij te zetten. Het is immers echt een Urban Jungle out there en als je van planten houdt, dan moet je hier zijn geweest.

De Pluktuin in Amsterdam West

Lokale Bloemetjes is een biologische bloemen pluktuin in Amsterdam West. Ze bieden een duurzaam alternatief voor de reguliere bloementeelt door op een natuur en levens vriendelijke manier te kweken. Extra leuk dat ze in de winter niet stilzitten en droogbloemen verkopen. Yeah! Je vind lokale bloemetjes bij de Tuinen van West.

pluktuin amsterdam west

Bar Botanique

Misschien is Bar Botanique wel de bekendste “green hotspot” in Amsterdam. De naam verklapt veel en doet van alles verwachten en dat is het ook allemaal. Hier willen we meer van, veel meer!

green-hotspots-amsterdam-bar-botanique

Photo by @livingcorriere

468 x 60 Plantje

Wildernis

Wildernis is wellicht de enige winkel in dit rijtje waar je ook daadwerkelijk planten kunt kopen. En toch hoort deze absoluut in dit rijtje tussen. Want waar drink je nou beter koffie dan tussen je groene vriendjes. Ik schreef al eerder over Wildernis HIER.

5-groenste-hotspots-amsterdam-wildernis

Zoku

Met een dakterras, kas, flexwerkplek en boven een hotel is dit wellicht de meeste veelzijdige in de groene hotspot lijst. Hou hun social goed in de gaten want ze organiseren met regelmaat toffe events.

5-groenste-hotspots-amsterdam-zoku

Photo by @currystrumpet

PARK Cafe Restaurant 

PARK is het restaurant in Hotel Arena. Planten zijn een grote bron van inspiratie en met zicht op het park zou dit zomaar de nieuwste groene hotspot van Amsterdam kunnen zijn.

groene-hotspot-park-restaurant-amsterdam

De Cantina, Rijk van de Keizer

Verstopt in Nieuw West en pas te bereiken na een lekker stukje fietsen vind je een fijn groene oase. Het Rijk van de Keizer is een geliefde plek voor bruiloften en ze organiseren regelmatig aanschuifdiners (aanrader!). Achterin aan een klein slootje vind je De Cantina. Glaasje limonade en een taartje, meer hebben we niet nodig. Chillen doe je in een afgezaagde auto of de hangmat.

5-groenste-hotspots-amsterdam-De-Cantina-rijk-van-de-keizer

468 x 60 Plantje

Wat is jouw favoriete green hotspot?

Nog meer groen inspiratie:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.