Amsterdam Coffee Festival | Daily Life

amsterdam-coffee-festival-instagramblogger-entree-magazine

Het Amsterdam Coffee Festival is weer neer gestreken in de stad! En waar we vorig jaar nog richting Noord mochten, is de trip nu naar het Westergas Terrein. Ik begon mijn dag vanochtend dan ook vroeg met een overheerlijk kopje koffie. Benieuwd naar mijn favorieten?

amsterdam-coffee-festival-instagramblogger-koffie

Koffie drinken doe ik niet alleen graag thuis maar ook graag buiten de deur. Het liefst kom ik iedere week met een nieuwe lading koffiebonen thuis die ik kocht tijdens het drinken van een koffie waar dan ook. Hoe ideaal dat al je favorieten zich dan samen voegen tijdens het Amsterdam Coffee Festival.

Bocca Coffee

Het prijzen winnende Bocca Coffee mag natuurlijk niet ontbreken op dit festival. Mijn eerste koffie van de dag was dan ook bij de Bocca heren. Deze week wonnen ze de “Best Coffee Bar” in Nederland uitgeroepen door het Esquire Magazine, eerder dit jaar wonnen ze al de prijs “Best Coffee Concept” door Entree Magazine en won Wouter Andeweg ook nog eens de prijs voor “Beste Barista”. Wat een feest en de koffie altijd even lekker.

White Label Coffee

amsterdam-coffee-festival-instagramblogger-white_label_filter

Ik zag ze niet meteen, omdat ze onder de vlag “Rwanda Coffee” op het festival staan. Wie ze volgt op Instagram, weet dat ze onlangs een mooie reis naar Rwanda hebben gemaakt en nu wel de experts op dat gebied genoemd kunnen worden. Niet alleen de koffie bij WLC is lekker, alles is daar lekker, de aankleding, de muziek en ook de mannen zelf. Ik proefde een waanzinnig lekkere filter koffie daar, die smaakte naar meer.

Stooker Coffee

amsterdam-coffee-festival-instagramblogger-stooker_bonen_motto

Wat lastiger om uit te proberen, ze hebben namelijk geen openbare eigen koffiespot. Alhoewel het op vele plekken in Amsterdam geschonken word, had ik het nog nooit kunnen proberen. Florian maakte mij een fijne kop vol “Motto”, en zorgde er daarmee voor dat ik wederom niet met lege handen naar huis vertrok. Een zak vol “Motto” bonen in mijn tas, daar gaan we dit weekend nog eens op het gemak van genieten.

Chalo Indian Chai Latte

amsterdam-coffee-festival-instagramblogger-chalo-chai

Tot voor kort moest je bij mij niet aankomen met wat voor Chai dan ook. Niet echt aan mij besteed, maar vandaag ging ik over stag. Niet alleen vanwege het prachtige verhaal van “Gita”, maar ook vanwege de uitstraling en het aller belangrijkste natuurlijk “de smaak”. Ze maken hun statement compleet waar. Chalo is echt “a hug in a mug”

Chocolatemakers

amsterdam-coffee-festival-instagramblogger-koffie-chocolatemakers-proef

Geen koffie zonder een stukje goede chocolade. Ik was vanwege de Amsterdambox allang bekend met de Chocolatemakers. Maar speciaal voor het Amsterdam Coffee Festival maakte ze een limited edition. Die kon ik natuurlijk niet aan mijn neus voorbij laten gaan, gaat dat proeven.

Hands Off My Chocolate

amsterdam-coffee-festival-instagramblogger-hands_off_chocolate

Gemaakt van Belgische kwaliteit chocolade, hoe kan ik daar nou nee tegen zeggen. De smaak “Caramel Macchiato” sprak enorm tot de verbeelding en was binnen 10 minuten verdwenen. En dat terwijl er toch duidelijk op bijna ieder stukje “MINE” geschreven is!

Oatly

amsterdam-coffee-festival-instagramblogger-oatly

Een tijd terug spotted ik de vrolijke pakken van Oatly al in de supermarkt. Sinds dien gebruik ik Oatly om ’s ochtends mijn ontbijtjes mee klaar te maken. Een gezond en verantwoord alternatief voor melk. In mijn koffie was ik nog niet niet helemaal overtuigd, tot ik vandaag een cappoatccino dronk. Ik ben om. Nu hopen dat hun yoghurt alternatief ook snel in Nederland te krijgen is. (Picture by Oatly,)

Het Amsterdam Coffee Festival is nog het hele weekend te vinden in de Westergasfabriek. Wees gewaarschuwd, het is ook Kermis en ook de Ton Ton XL vindt plaats. Dus vermaak alom in Amsterdam West!

Amsterdam Coffee Festival | 18-20 maart 2016 | Westergasfabriek | Amsterdam