Wanneer bloeit het Bloesempark in het Amsterdamse Bos

daan-bloesempark-amsterdams-bos-lente-instagramblogger

Het liefst zou ik in de lente eens afreizen naar Japan, maar voor nu doen we het maar met de next best thing, bloesem in het Amsterdamse bos. Daar staan in het bloesempark een lading kersenbomen die in maart / april voor een hele korte periode in bloei staan. Dit geeft natuurlijk hele mooie plaatjes. Aanschouw het Bloesempark in het Amsterdamse Bos.

bloesem-amsterdamse-bos-bloesempark-japans

Bloeitijd bloesempark Amsterdamse Bos

Ieder jaar weer opnieuw ben ik onder de indruk van dit bloesem geweld, misschien juist omdat het maar zo kortstondig is. Dit fenomeen staat ook wel bekend als Sakura, de start van de lente in Japan, ook wel Kersenbloesemfeest en is natuurlijk erg fotogeniek. Hou vooral de bloeitijd (maart/april) goed in de gaten, want de bloeitijd duurt maar enkele weken.

Het Bloesempark is ontstaan in 2000 toen de Japanse vrouwenclub, in Amstelveen is er een erg actieve Japanse community, 400 bomen schonk aan het Amsterdamse bos. Op deze manier kan iedereen het begin van de Japanse lente meemaken.

bloesem-amsterdamse-bos-bloesempark-japanse-tuin

Kersenbloesem in Amsterdam

Wil je deze week ook nog gaan kijken? Onderstaand adres helpt je richting de juiste kant van het Amsterdamse bos. Je hebt daar diverse parkeerplekken langs de weg. Maar wees gewaarschuwd, het is erg populair. Geniet van de bloesem!

In de tussentijd kwam ik er door de bovenste foto achter dat er een #peoplewiththreehats bestaat. Die wilde ik jullie toch niet onthouden.

instagram-hashtag-peoplewiththreehats

Wat is het adres van het Bloesempark?

Bloesempark | Burgemeester A. Colijnweg 200 | Amsterdamse Bos | Amstelveen

Nog meer inspiratie voor mooie plekken in Amsterdam

Bloesem in het Amsterdamse bos

2 comments

  1. Ellis schreef:

    Ohhh dit wist ik niet! Deze bomen zijn zo prachtig. Ga snel even kijken nog!

    1. eradmin schreef:

      Moet je snel zijn!

Comments are closed.