Bootje varen in Amsterdam met sloepdelen.

bootje-varen-amsterdam-sloepdelen

We hebben niet allemaal de luxe van een eigen sloepje in Amsterdam. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Amsterdam heeft meerdere bootverhuur waarbij je met een druk op de knop je de eigenaar waant van je eigen sloep. Zo ook sloepdelen.nl. Via een app of de website kan je een elektrische sloep huren en ben je in enkele momenten kapitein van je eigen sloep.

Waar in Amsterdam kan je het beste een sloep huren?

sloep-huren-amsterdam

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in Haarlem, Leiden en Delft kan je deze volledige elektrische boten huren. Je boekt online en een kwartier voor vertrek krijg je een bericht met alle details doorgestuurd. Easy does it. Sloepdelen.nl biedt met zijn boten, plek aan wel 12 personen. De kosten bedragen 60 euro per uur. Voor 200 euro per jaar kan je lid worden en dan kost het je nog maar 30 euro per uur. Een snelle rekensom vertelt mij dat je dit er al snel uit hebt!

LET OP: Tijdens de corona periode zijn de grachten in het weekend mogelijk afgesloten. Kijk voor de laatste informatie eerst even op de website!

Welke route kan je varen in 2 uur door Amsterdam?

Beginnende op de Nassaukade heb je een prachtige route voor je liggen die je via de Brouwersgracht, Prinsengracht, stukje Amstel, zo weer over de Singelgracht langs het Rijksmuseum, terug brengt bij je startpunt. Dit is een mooie route van net iets minder dan 2 uur. Benieuwd waar je allemaal langs vaart?

sloep-huren-brouwersgracht

Brouwersgracht

vaarroute- Amsterdam-Prinsengracht-Westertoren

Westertoren Prinsengracht

Prinsengracht-9-straatjes

9 Straatjes

Amstel Hotel

Amstel Hotel

sloepje-huren-rijksmuseum

Singelgracht

App met de vaarroutes in Amsterdam

Laat ik eerlijk zijn, ik weet mijn weg door Amsterdam op de fiets ook nog steeds niet te vinden. Ik was dan ook blij dat de app van sloepdelen verschillende grachtenroutes laat zien, wisselend in tijd. Een boel is éénrichtingsverkeer en sommige stukken zijn zelfs verboden vaargebied. Wel zo handig dat je dan weet welke kant je op moet varen.

Waternet heeft ook een app met leuke vaarroutes in Amsterdam maar ook voor daarbuiten!

sloepdelen-amsterdam-sloep-huren

Praktisch:

Via sloepdelen kan je op de volgende plekken een bootje huren:

  • Amsterdam
  • Utrecht
  • Leiden
  • Haarlem
  • Loosdrechtse plaatsen

In Amsterdam kan je aan boord op deze plekken:

  • Nassaukade
  • Mauritskade
  • Borneosteiger

De kosten voor een boot huren in Amsterdam. Als je een lidmaatschap afsluit voor een jaar, huur je de bootjes al voor de helft van de prijs per uur. Dan betaal je dus 30 euro per uur in plaats van 60 euro per uur. Een lidmaatschap kost 200 euro per jaar. De tarieven variëren per stad, dus kijk even op de site voor de juiste tarieven.

Dit blog is in samenwerking met sloepdelen.nl tot stand gekomen. Mijn persoonlijke ervaringen 
deel ik altijd in alle eerlijkheid.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.