New Yok Style Brunch bij Staring at Jacob in Amsterdam West

brunch-staring-at-jacob-amsterdam-west

Niets fijner dan je zondag beginnen met een uitgebreide brunch in Amsterdam. En dan het liefst een New York style brunch bij Staring at Jacob Een heerlijke plek in Amsterdam Oud West met zicht op het water.

New Yok Style Brunch bij Staring at Jacob

Chicken and Waffles in Amsterdam

Wat is er zo New York style aan deze brunch? Wat niet? De famous chicken en waffles en de dirty Bloody Mary’s spoelen je zo door je zondag heen. Er zijn al niet heel veel plekken waar je een goede portie Chicken en Waffles in Amsterdam kunt bestellen. En dit is van al die plekken, the place to be.

Chicken and Waffles in Amsterdam

Fucking Everything

Waaraan herken je een goede brunchspot in Amsterdam West? Aan een volle tent op de zondagochtend. Bij aankomst zat het terras al bommetje vol en ook binnen waren vrijwel alle tafels bezet. Dat is een goed teken! Ik hoor de chef op verhitte toon roepen; fucking everything! Het duurde nog even voor ik begreep dat er een brunch gerecht is wat luistert naar deze naam. Ik hoor haar die middag nog heel vaak dat zelfde F* woord roepen, tot groot plezier van mijn dochter.

Handig om te weten dat 50% van de tafels in principe vrij wordt gehouden voor inloop. Wil je zeker zijn van een plek, reserveer dan even van tevoren!

New Yok Style Brunch bij Staring at Jacob

Iced Canadian Maple Coffee

Ik miste bij het bestellen mijn mede Instagramblogger Deepa, ze serveren (dirty) Bloody Mary’s, zoals dat hoort bij een Sunday brunch. Maar ik vind dat niet zo lekker dus bestelde ik een Iced Canadian Maple Coffee en de man een huisgemaakte Icetea, allebei een aanrader! After all gaat er voor mij geen dag voorbij zonder koffie!

Brunchen in Amsterdam doe je ook hier.

brunch-staring-at-jacob-amsterdam-west-iced-coffee

Rasco & Monkey Business

De Rasco is echt een flink bord vol met fried chicken, wafels en scrambled eggs. Omdat ik het niet kan laten, bestel ik wat bacon on the side. Mijn gezelschap bestelt Monkey Business, wentelteefjes gemaakt van bananenbrood geserveerd met crème fraiche en verse aardbeiden, ook deze bevalt goed. De mini krijgt een eigen portie wafels, maar prikt non-stop van ons bord mee.

brunch-staring-at-jacob-amsterdam-west

Flinke porties, goed geprijsd

De porties zijn echt enorm en goed geprijsd, heb je lekkere trek dan kan je dus extra sides voor de lekker bestellen. Voor de Rasco betaal je nog geen 15 euro, en ik kreeg met hulp zelfs mijn bord niet leeg.

Chicken en Waffles bij Staring at Jacob

Staring at Jacob / Brunch in Amsterdam West

Staring at Jacob is genoemd naar de Jacob van Lennepkade in Amsterdam Oud West waar het aan gelegen is. Lekker rustig stukje in Amsterdam West met een superfijn terras om in het zonnetje te genieten van je zondag.

Staring at Jacob in Amsterdam West

Brunch bij Staring at Jacob wordt geserveerd van donderdag tot en met zondag!

New Yok Style Brunch bij Staring at Jacob

De leukste brunch spots in Amsterdam:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.