De lekkerste macarons (en meer) eet je bij Grand Café Krasnapolsky

Als echte lekkerbek en inwoner van Amsterdam, heb ik inmiddels mijn favoriete plekken verzamelt. Van de sappigste hamburger, de krokantste pizza en nu ook de lekkerste macarons van Amsterdam. Mijn zoektocht begon en eindigde bij Grand Café Krasnapolsky aan De Dam.

Grand Café Krasnapolsky

Grand Café Krasnapolsky is gevestigd in het Krasnapolsky Amsterdam, wat sinds de heropening flink van zich laat horen met cocktails van The Tailor en het restaurant; The White Room. Ook het Grand Café mag in dit rijtje niet missen, want waar elders kan je genieten van de heerlijkste taartjes en macarons met uitzicht op de dam?

Tijdens een “cake workshop” waar ik voor word uitgenodigd, ga ik aan de slag met  1 van de recepten van niemand minder dan Peter Scholte. Peter Scholte kende ik al van Sucre (bestaat inmiddels niet meer), maar ook van zijn tijd bij The Duchess waar hij de amazing ” Chocolate Balloon” op de kaart zette. Bij Krasnapolsky is hij verantwoordelijk voor de patisserie afdeling van het volledige hotel en doet dit met genoegen.

Al grijzend zei hij “zoet zit in het bloed” en zo is het maar net.

Afternoon tea by The Cake Room

Zoet, zoeter, zoetst bij Grand Café Krasnapolsky

Zo maakte ik zelf al op vroege leeftijd kennis met de wereldberoemde taart van  “L’ Opera”. Een chocolade taart die je tegemoet glanst vanwege zijn prachtige lagen. Ik weet sinds vandaag dus ook, hoe je die zelf moet maken. Dat ik hier ongetwijfeld een dag mee zoet ben, neem ik op de koop toe. En er moet toch altijd een reden blijven om naar Parijs (of in dit geval Krasnapolsky) af te reizen.

grand-cafe-krasnapolsky-cakeroom-culinessa

De lekkerste macarons van Amsterdam

De rest van de dag zit ik in een sugar-high. Na gedane arbeid word ik verrast met een grand dessert. En als ik grand dessert zeg, dan bedoel ik ook grand dessert, gepresenteerd op de tafels. Zo ver als ik kan kijken, zie ik, chocolade truffels, cheese cake, macarons, frambozen, koekjes, L’opera taart, chocolade mousse en dan nog zoetigheden die ik niet op het eerste oog herken. Maak me gek!

grand-cafe-krasnapolsky-cakeroom-grand-desser-macarons

Macaronds, High Tea en lunch!

Wanneer ga jij naar de het Grand Café?! Laat ik overigens heel duidelijk zijn. Hier haal je veel meer lekkers dan alleen de macarons. Maar die macarons zijn een verdomd goede aanleiding voor een bezoek. Dat je daar een High Tea of een lunch aan vastplakt met uitzicht op de dam, zal niemand je kwalijk nemen. Vergeet je niet te genieten?

grand-cafe-krasnapolsky-cakeroom-uitzicht-dam

De sweet hotspots van Amsterdam:

Grand Café Krasnapolsky

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

1 comment

  1. Mylene schreef:

    Wat een leuk stukkie met mooie foto’s Roestje. Ik heb nu alweer zin in die cheesecake, maar ik denk dat het beter is als ik gewoon weer wortels eet en water drink.

Comments are closed.