Wat is er te doen dit najaar in Amsterdam?

ICE Amsterdam geopend

Herst en winter in Amsterdam, mooier en knusser gaat het niet worden. Het beste moment voor mooie kunstfestivals, ICE Amsterdam en het Amsterdam Light Festival om de stad nog inspirerender te maken.

Barrier Tape | Kunstinstallatie op de NDSM tot 26 september

Deze toffe kunstinstallatie tot stand gekomen met gerecycled afzetlint is nog tot 26 september te zien op de NDSM. Leuk om te combineren met een bezoek aan het STRAAT Museum, koffie bij PLLEK of d IJhallen.

Kunstinstallatie Barrier Tape op de NDSM

ICE Amsterdam | winter 22/23  | Museumplein

De mooiste ijsbaan van Amsterdam is weer (biijna) open! Er kan weer volop geschaatst worden op het plein voor het Rijksmuseum. Dit seizoen kan je er terecht voor een portie ijspret van 12 november tot en met 5 februari 2023.

ice-amsterdam-museumplein

Hortus by Night | Data nog niet bekend

“Als de schemering valt, begint de magie..” Wil je je de nachtbrakers van het plantenrijk ontdekken? Tijdens deze winteravonden kan je onder duizenden glinsterende lichtjes in de tuin jezelf laten mee nemen op een betoverende winterwandeling door de speciaal ontwikkelde ‘by night’ wandelroutes. Deze kleurrijk verlichte kassen verwelkomen je met hun eeuwenoude palmen en bijzondere tropische planten. Meer info

Hortus-by-night | Instagrambloggers.nl

Amsterdam Light (Festival) | 1 december 2022 – 22 januari 2023

Een festival waar ik ieder jaar weer naar uit kijk. Laat je verwonderen tijdens de elfde editie van Amsterdam Light Festival! Komende winter kan je genieten van de wereld van de verbeelding, met het thema Imagine Beyond.

amsterdam-light-festival 2020

UNSEEN | 15-18 september 2022 | Westergas

Drie dagen lang, op 15 -18 september, presenteert Unseen in de Amsterdamse Westergas een spectaculaire editie. Met de inbreng van 65 internationale galeries, het grootste aantal uit haar geschiedenis, biedt deze beroemde kunstbeurs voor fotografie een dynamisch en veelomvattend aanbod.

BIG ART | 4-6 november | Bijlmer Bajes

Kunstplatform BIG ART komt terug naar Amsterdam, van 4 tot en met 6 november strijkt het XL kunstplatform opnieuw neer in het Bajeskwartier. In het voormalige Hoofdgebouw van de roemruchte Bijlmerbajes worden van 4 tot en met 6 november tientallen grote kunstwerken geëxposeerd. Te kijk maar ook te koop. Het gebouw, nu nog volledig casco, maakt onderdeel uit van de (her)ontwikkeling van Bajeskwartier Amsterdam, een nieuwe en energie neutrale wijk, de meest groene van Amsterdam.

Ook leuk om te doen in Amsterdam

Nog meer Amsterdam inspiratie:

Dit najaar in Amsterdam Dit najaar in Amsterdam

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.