Duurzaam winkelen op de Wallen? De leukste groene winkels in de Amsterdamse binnenstad

Duurzaam winkelen op De Wallen

Bij De Wallen denken we massaal aan het “Red Light District”, maar De Wallen hebben zoveel meer te bieden. Wist je dat je heel goed duurzaam kunt winkelen op de Wallen? Onze favoriete winkels op een rij.

Zeepatelier Naturebar

Gevestigd in een voormalig peeskamertje in de Sint Annendwarsstraat vindt je Naturebar. Elke zeepje wordt hier handgemaakt in kleine oplage bij dit zeep Atelier in Amsterdam. Elke zeep en shampoo bar is dus net als jij, uniek. Melissa had de droom om een natuurlijke zeep te creëren op basis van een circulair kerningrediënt. Een zeep die op een milde manier reinigt en daarnaast je huid voedt. Een voorbeeld daarvan is de scrubbar gemaakt met koffiedik van de Koffieschenkerij om de hoek. Het koffiedik drogen ze en verwerken ze vervolgens in een zeepbar. Lekker voor onder de douche.

Leestip: Natuurlijke huidverzorging voor, tijdens en na het reizen

Zeepatelier Naturebar Amsterdam

The Upcycle Amsterdam;

Van waste naar feest. En met feest bedoel ik dat alle producten een feestje zijn. Zo maken ze van restjes kaars mooie kaarsen in de vorm van een grachtenpand. Oorbellen van voormalige fietsonderdelen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook The Upcycle zit verstopt in een prachtig steegje, vlak naast Naturebar in de Sint Annendwarsstraat.

The Upcycle Amsterdam

Cacao & Spice

Dacht je met Fairtrade chocola een goede beurt te maken? Ga dan maar eens langs bij Cacao & Spice, we can do better. Ze verkopen hier chocola waar soms, maar 1 stap tussen maker en verkoper zit. Ze hebben er daarom voor gekozen om alleen met single origin chocolade te werken, die afkomstig is uit een bio diverse omgeving. Op die manier kan je goede stappen maken voor de cacaoboer. Eerlijke prijzen! En als je je goed laat informeren over de cacaoproductie, dan weet je vanaf nu dat een chocoladereep echt niet goedkoop hoort te zijn. Wat het wel hoort te zijn, is lekker. De handgemaakte chocolaatjes, de bijzondere repen uit alle hoeken van de wereld, maar vooral de passie over chocola. Dat zijn genoeg redenen om vandaag nog op je fiets te springen naar Cacao & Spice.

Cacao & Spice handgemaakte fairtrade chocola uit Amsterdam

Street Lifestyle

Al bijna 30 jaar is STREET Lifestyle een fenomeen op de Nieuwe Hoogstraat om de hoek van de Nieuwmarkt. Een prachtige winkel vol duurzame kledingmerken. Denk aan het Amsterdamse Maium of het prachtige RAINS, die overigens ook in dit fijne lijstje “mooiste regenjassen” staan.

STREET Lifestyle Nieuwe Hoogstraat Amsterdam

Mirjam Nuver Hoeden

Hoeden, petten en baretten gemaakt en ontworpen in Amsterdam. Verstopt in een zijstraatje vindt je het mooie hoedenatelier van Mirjam Nuver. Hier maakt en ontwerpt ze haar eigen hoeden en verstuurd die over de hele wereld. Zelfs het Koningshuis is gespot in één van haar hoeden. Ze werkt met prachtige materialen en past deze aan op het seizoen. Restmaterialen verwerkt ze tot nieuwe producten zoals mondmaskers en sjaals. Ben je op zoek naar een unieke hoed voor een speciale gelegenheid? Wandel dan eens binnen bij Mirjam.

Mirjam Nuver hoeden Amsterdam

VEGA-LIFE Amsterdam

De grootste 100% vegan winkel in Amsterdam. Deze winkel zat er al voordat vegan hot en happening werd. Het aanbod is enorm divers. Van schoenen tot ondergoed, van make-up tot kleding, alles voor de vegan leefsstijl. En als ze met deze winkel iets bewijzen, is dat vegan echt helemaal van nu is. Als het aan mij lag, kocht ik de hele winkel leeg. Voor nu heb ik mij beperkt tot een duurzame panty van het merk Swedish Stockings.

VEGAlife, de grootste vegan winkel

Nog meer mooie winkels op de Wallen

Buiten al deze duurzame winkels om, valt er nog veel meer te winkelen op De Wallen. Wees niet bang om af en toe een steegje in te duiken of een straat tot het einde af te wandelen. Het is juist daar dat je de mooiste winkels tegenkomt.

  • HUGS Amsterdam; cruelty free wool
  • Condomerie; een heleboel condooms, ook duurzame
  • Capsicum; natuurstoffen winkel
  • Jemi; de mooiste bloemenwinkel van de binnenstad.

Leuke winkels in de Amsterdamse binnenstadHUGS Amsterdam Capsicum Amsterdam JEMI Amsterdam

Koffie drinken op de Wallen

Even een pauze tussen het winkelen en wandelen door? Onze favoriete plekken voor een goede koffie of borrel.

  • De Koffieschenkerij; gevestigd in het oudste gebouw van Amsterdam; De Oude Kerk. Goede koffie, idyllisch binnenplaatjes en altijd wat lekkers voor erbij.
  • Latei; een uniek café aan de Zeedijk. Naast een goede bak koffie en heerlijke appeltaart, is vrijwel alles uit het interieur te koop.
  • De Waag; gevestigd in het oude Waaggebouw aan de gezellige Nieuwmarkt. Perfecte voor borrel en lunch.

De Koffieschenkeriij: koffie drinken op de Wallen

Bouwen aan een groene toekomst op De Wallen

Van Red Light District naar Green Light District. Ben je nieuwsgierig hoe de binnenstad van AMsterdam aankijkt tegen verduurzaming? Er wordt gebouwd aan het eerste duurzame grachtenpand van Amsterdam. De eerste 3d geprinte brug van Europa? Je raadt het, je vindt hem op De Wallen. Om dit meer onder de aandacht te brengen, bedacht het Green Light District een unieke wandeling. Mijn tips komen voort uit die wandeling. Nieuwsgierig? Hier kan je de Green Light District wandeling downloaden.

De eerste 3D geprinte brug van Europa in Amsterdam

De eerste 3D geprinte brug van Europa in Amsterdam

Verduurzaming van De Wallen in AMsterdam

Lees ook deze blogs over Amsterdam:

Duurzaam winkelen op De Wallen

De bovenste foto is gemaakt door @mirjam_hart.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.