Het duurzame tassenmerk FREITAG opent winkel in Amsterdam

freitag-winkel-amsterdam

Yes, goed nieuws voor Amsterdam! Het duurzame tassen merk FREITAG opent deze maand een winkel in de 9 straatjes van Amsterdam. Dit is de tweede winkel (Rotterdam was de eerste) in Nederland. 

freitag-winkel-amsterdam

Foto @nicolasdietzel

Gemaakt van vrachtwagenzeil

Wie kent FREITAG nou niet? Dit merk draait al jaren mee en staat wereldwijd bekend om de tassen die ze maken van gebruikt vrachtwagenzeil. Duurzaam en nog hip ook. Hier in huis hebben we al jaren, één van de eerste modellen, de messenger bag, destijds gekocht in Berlijn. Een stevige tas gemaakt van oude vrachtwagendekzeilen, autogordels en gebruikte fietsbinnenbanden. Hoe duurzaam wil je het hebben?

Lees ook: 5 x duurzame merken voor een beter milieu, less is more!

freitag-winkel-amsterdam

Foto @nicolasdietzel

FREITAG opent winkel in 9 straatjes van Amsterdam

Na Rotterdam, opent FREITAG nu eindelijk een tweede winkel in Amsterdam. Een winkel binnen handbereik, oei dat is verleidelijk. De winkel ziet er zoals alle FREITAG winkels uit om door een ringetje te halen. Strak ingericht met de bekende vakken waar de tassen in opgeborgen zitten. Alle banken in de winkels zijn vanzelfsprekend ook van vrachtwagenzeil gemaakt.

limited-kleuren-freitag

Doordat FREITAG afhankelijk is van de vrachtwagenzeilen die gebruikt zijn, zijn niet alle kleuren altijd voorhanden. Zo is er een soort limited collectie ontstaan met kleuren die niet zo vaak voorkomen. Nooit van tevoren aangekondigd, je hebt geluk of niet. Zo zijn roze, paars, zilver en volledig zwart iets minder gezien dan de standaard rood, blauw en groene kleuren.

limited-kleuren-freitag 

FREITAG is van oorsprong een Zwitsers merk. 

In 1993 al waren grafisch ontwerpers (en broers) Markus en Daniel Freitag al op zoek naar een functionele, waterafstotende en robuuste tas voor hun creatieve werk. Geïnspireerd door het veelkleurige zware verkeer in Zürich, ontwikkelden ze een koerierstas van gebruikte vrachtwagenzeilen, afgedankte fietsbinnenbanden en autogordels. Zo kregen de eerste FREITAG-tassen vorm in de woonkamer van hun gedeelde appartement – elk gerecycled, elk uniek. Nu 17 jaar later openen ze alweer hun 26e FREITAG winkels en is er keus uit meer dan 4000 producten. 

Markus and Daniel Freitag

Foto @Freitag

Beroemde FREITAG messenger bag

Juist omdat de FREITAG tassen gemaakt zijn van stevig en water afstotend materiaal, zijn ze ideaal om mee op reis te gaan.

Freitag-winkel-amsterdam-duurzame-rugtasduurzame-rugtas-freitag

Praktisch

De FREITAG winkel kan je vinden aan de Runstraat 24 in Amsterdam. Leuk om te combineren met een koffietje bij PLUK. Openingstijden: Ma: 12:00 – 18:00, Di – Za: 10:00 – 18:00, Zo: 12:00 – 18:00

freitag-winkel-9-straatjes-amsterdam

Andere favorieten van Instagrambloggers.nl;

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.