Kennismaken met de ‘échte Hollandse keuken’ bij Persijn in Amsterdam Oost

interior-design-tank-persijn-amsterdam

Daar waar Amsterdam Oost bekend staat als zijn mix aan culturen en de daarbij behorende variatie van restaurants, is er nu Persijn. Persijn Amsterdam is het restaurant gevestigd in het gloednieuwe QO hotel met een volledige focus op de ‘échte Hollandse keuken’.

interior-design-tank-persijn-amsterdam

Hollandse Keuken van Hollandse meesters

Met aan het roer Chef Alexander Brouwer en Luc Kusters, staan ze beide garant voor een perfecte route door het landschap van de Hollandse keuken. Hieronder zie je bereiding van een ‘caesar salade’, deze was echt heerlijk!

hollandse-keuken-persijn-amsterdam

No waste

Restaurant Persijn kan je vinden op de begane grond van het QO hotel meteen bij binnenkomst. In de ochtend is dit ook de plek waar je kan ontbijten. En in plaats van dat je een compleet uitgestald buffet hier gaat vinden, koken ze à la moment voor je, waar je zin in hebt. Dit heeft allemaal te maken met de “no waste” mentaliteit die je in het hele hotel tegen gaat komen. Ze maken dus alleen dat waar je zin in hebt.

eigen-groentes-verbouwen

Interieur Instagram-proof

Het interieur van Persijn is mega Instagram-proof. De tegeltjes ga je binnenkort veelvuldig terug zien komen op menig Instagram account, met een koffie to go of een glas bubbels in de hand. Het nterieur concept is trouwens afkomstig van de mensen achter TANK. Zij zitten overigens ook achter het interieur van de restaurants in de Adam toren als ook PARK.

instagram-proof-tegeltjes-persijn-amsterdaminterior-design-tank-persijn-amsterdaminterior-design-tank-persijn-amsterdaminterior-design-tank-persijn-amsterdaminterior-design-tank-persijn-amsterdam

Op het menu

Een deel van de ingredienten gaat in de nabije toekomst ook uit de Kas komen die bovenop het hotel gebouwd is. Binnenkort gaan ze er zelfs ook vissen kweken in de specuaal hiervoor gebouwde tanks. Hiermee spelen ze in op de trend “urban farming”. Verder is alles wat in het hotel gebeurd en dus ook in Persijn zo duurzaam en zelfvoorzienend mogelijk. En daar word ik blij van. De witte wijn die ik dronk kwam uit de Betuwe en was heerlijk licht. Ik at een tartaar van wortel die ik zelf op smaak mocht maken. De worteltaart met crispy hennep zaad is ook een echte aanrader. En Loetje maak je borst maar nat, ik at de lekkerste biefstuk ever hier.

lekkerste-biefstuk-persijn-amsterdamsignature-dish-persijn-amsterdamchocola-dessert-persijn-amsterdam

Alle planken en houten kratten zijn in samenwerking met stadsplank gemaakt. Stadsplank? Ja die mensen die van oude bomen uit de stad planken maken. Op je plank kan je dan zien waar de boom ooit stond. Love it!

interior-design-tank-persijn-amsterdam

Zijn er ook zaken waar ik minder blij van word? Jazeker! Dat Persijn niet in West staat. Ik ben ruim een half uur op de fiets onderweg naar deze fijne nieuwe plek in Oost, maar dat is het meer dan waard.

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.