Hotel review: werken en logeren bij Hotel Boat & Co in Amsterdam

Het valt niet te ontkennen: de afgelopen tijd heeft werk, reizen en het leven zoals we het kennen veranderd. We moeten thuis werken zover onze beroepen dit toelaten; scholen zijn deels gesloten; we zitten allemaal samengepropt in onze gezellige kleine appartementen … en we worden een beetje gek. In het kleine Amsterdam zijn ruimte, privacy en focus-ruimte kostbaarder dan ooit. En als je kinderen hebt, veel succes met het afkrijgen van je dagelijkse werk.

Dus toen Hotel Boat & Co, een luxe aparthotel in de “upcoming” Houthavens-buurt in Amsterdam, Instagrambloggers uitnodigde voor een werkdag in één van hun appartementen voor een workation, grepen we deze kans met beide handen aan. Boat & Co is één van de weinige ondernemende Amsterdamse hotels die, als antwoord op de lage vraag naar Internationale reizen, haar kamers heeft omgetoverd tot coole kantoren die je een dag kunt huren.

In dit lijstje vind je nog meer unieke plekken om te werken voor een dag of bekijk het platform voordethuiswerkers.nl

Noem het een workation, verander het in een staycation – dat is behoorlijk geniaal. Hier een samenvatting van ons werk en verblijf in Hotel Boat & Co Amsterdam.

Hoe werkt het?

Boek een hotelkamer bij Boat & Co. voor de dag, van 8:00 – 20:00 uur voor € 39 (per persoon). Met lunch van Boat & Co’s eigen restaurant Vessel kost het € 49.

Maak van je werkdag een instant staycation voor € 129, -. Ik liet de familie invliegen en ze vonden het zo leuk, dat we een extra nacht aan onze boeking hebben toegevoegd.

Is het hotel Corona-proof? 

Online boeken is uiteraard contactloos. Wanneer je bij het hotel aankomt, wordt er ingecheckt op een veilige afstand van 1,5 meter. Fitness- en wellnessfaciliteiten zijn gesloten en gasten worden verzocht de liften een voor een te gebruiken.

Het restaurant en de bar in het hotel zijn momenteel gesloten, dus neem snacks mee, maar je kan wel roomservice laten bezorgen. Houd er rekening mee dat lunch niet standaard op het roomservice menu staat, tenzij je dit van tevoren aangeeft wanneer je de kamer boekt. De roomservice begint om 17:30 uur en is contactloos.

Bekijk hier alle details Boat&Co’s cleaning policy and other COVID-19 FAQ here.

Wat kan ik verwachten?

  • Een inspirerende werkruimte. Toen we Boat & Co voor het eerst bezochten tijdens de lancering in 2019, waren we meteen onder de indruk van het coole, nautisch geïnspireerde interieur uit het midden van de eeuw (denk aan Mad Men of een schilderij van Edward Hopper). Na weken werken vanuit mijn bed / gang / onder het stapelbed van mijn dochter / voor een grote stapel wasgoed, was het hier – in een Instagram-proof ruimte helemaal voor mezelf – een zeer welkome afwisseling!
  • Volledig uitgeruste appartement. De appartementen van Boat & Co hebben een keuken met een Nespresso-apparaat, een waterkoker, een combi-oven, een inductiekookplaat, potten, pannen, schalen, kopjes en borden. Alles wat je nodig hebt om een ​​simpele werklunch te maken, of zelfs een diner als je ervoor kiest om je verblijf te verlengen. Wat we deden, waardoor het een verblijf voor het hele gezin is.

We houden ook van de Marie-Stella Maris-toiletartikelen in de badkamers.

NOTE: de bedden zijn super comfortabel. Dus doe dat middagslaapje. Experts zeggen dat het goed is voor focus en productiviteit.

  • Het uitzicht! Dit is één van de dingen die ik het leukst vond tijdens het werken bij Boat & Co: het raam met zicht over het IJ naar de NDSM staren. Het spel van licht en wolken over het water verandert elke minuut.

  • We zijn nu eenmaal in Nederland, en het weer laat zich niet voorspellen, maar je kunt tenminste genieten van de show.

  • Veel rust en ruimte. In deze Coronavirusperiode is de omgeving van Boat & Co en de rest van Amsterdam vrijwel verlaten. Het is onwerkelijk om een ​​hotel bijna helemaal voor jezelf te hebben! Hoewel het makkelijk bereikbaar is met de bus vanaf het Centraal Station en vrij dicht bij de levendige Spaarndammerbuurt en het Westerpark, is een groot deel van de Houthavens nog in aanbouw, dus de bevolkingsdichtheid is veel lager dan in de meeste Amsterdamse wijken.

Als je mensen in de stad wilt vermijden, maar toch essentiële producten nodig hebt, kan je makkelijk inslaan bij Albert Heijn, en uh, Gall & Gall (ik kan zeker niet de enige zijn die met een quarantaine drinkt!), Dan is Boat & Co is een zeer goede gok.

Het oordeel: een Amsterdamse werkplek was nog nooit zo mooi of betaalbaar. Ik zou het zo opnieuw doen. Bedankt dat je het ons hebt laten proberen, Boat & Co!

Hotel Boat&Co Amsterdam Revaleiland 500 Houthavens, Amsterdam Website | Instagram | Facebook