Op de koffie bij Kattencafé Kopjes in Amsterdam West

kattencafe_kopjes_amsterdam_instagramblogger_schaduw

Koffie drinken omringd door katten? Het kan! Bij Kattencafé Kopjes in Amsterdam West. Ik ging met de dochter kijken hoe een bezoek aan een kattencafé eraan toegaat.

9 Katten bij Kattencafé Kopjes

Kattencafé Kopjes opent door crowdfunding

Eigenaresse Lenny Popelier spotte dit concept al in New York en Parijs en heeft vervolgens een succesvolle crowdfunding (in 2015) opgezet. En nu hebben we een heus kattencafé in ons gezellige Amsterdam West. In het kattencafé wonen maar liefst 9 katten uit het asiel in Amsterdam. Je kan niet zomaar binnenlopen bij het kattencafé, om drukte te voorkomen, vragen ze je om van tevoren te reserveren. Drukte heeft een slechte invloed op de katten, ze zijn zo populair dat de mensen er voor in de rij willen staan.

Miauw all the way

Als je binnenkomt bij het kattencafé, ontsmet je eerst even je handen om te zorgen dat je geen ziektes mee naar binnen neemt. Terwijl je dat doet, vertelt een medewerkers meteen de huisregels over wat je wel en vooral niet mag doen. De ruimte is super sfeervol ingedeeld met veel oog voor detail. Het hele kattencafé hangt en staat vol met leuke accessoires in de vorm van een kat.

TIP: Scoor wat cat merchandise

Op de koffie bij Kattencafé Kopjes

Koffie in een kopje

Aan de voorkant van het café (afgesloten ruimte) worden de bestellingen klaar gemaakt en hier kunnen de katten niet komen. Ze hebben waanzinnig mooie taarten, biologische limonades en goede koffie. Dus mocht je net als ik niets met katten hebben en zelfs lichtelijk allergisch zijn, dan is al dat lekkers op zich al een reden om toch even te gaan kijken. Uiteraard word er voor de katten ook goed gezorgd, daar betaal je een kleine bijdrage van € 4,00 voor.

Op de koffie bij Kattencafé Kopjes

Katten met karakter

Mijn gezelschap was hevig onder de indruk van de katten en dan voornamelijk van de zwerfkat die nog steeds denkt hij zelf voor zijn eten moet zorgen. Bij ieder taartje wat op tafel verscheen, nam hij een flinke sprong om zijn pootje erbij te krijgen. Hier werden we van tevoren al voor gewaarschuwd, maar het blijft hilarisch om die kat te zien springen.

Nieuwsgierige katjes bij Kattencafé Kopjes in Amsterdam

Vinden de katten dit wel leuk?

De katten vinden het heel erg leuk om te wonen in dit kattencafé. De katten hebben volop de ruimte om te spelen en er wordt wat af geaaid. Miauw! Ik denk dat deze katten in tijden niet zoveel liefde hebben gekregen. De katten worden met zorg geselecteerd voor deze plek en professioneel verzorgd.

Katten aaien bij Kattencafé Kopjes in Amsterdam

Praktische zaken

Je vindt Kattencafé Kopjes aan de Marco Polostraat 211 in Amsterdam West. Het café is geopend van woensdag tot en met zondag 10.00 u. – 19.00 u. Kopjes biedt plek aan 8 personen, dus reserveer op tijd.

Dit is ook leuk in Amsterdam West

Op de koffie bij Kattencafé Kopjes in Amsterdam West

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

2 comments

  1. Saskia schreef:

    Hier moet ik dus naar toe! Binnenkort maar weer eens richting Amsterdam.
    Xxx

    1. eradmin schreef:

      Jij zeker Sas!

Comments are closed.