Op de koffie bij Kattencafé Kopjes in Amsterdam West

kattencafe_kopjes_amsterdam_instagramblogger_schaduw

Koffie drinken omringd door katten? Het kan! Bij Kattencafé Kopjes in Amsterdam-West. Ik ging met de dochter kijken hoe een bezoek aan een kattencafé eraan toegaat.

Katten bij Kattencafé Kopjes in Amsterdam

Kattencafé Kopjes opent door crowdfunding

Lenny Popelier, de eigenaresse van het kattencafé, heeft dit concept ontdekt tijdens haar reizen naar New York en Parijs. Na een succesvolle crowdfunding in 2015, is het kattencafé nu een feit in het gezellige Amsterdam-West. Het café is de thuisbasis van maar liefst 9 katten die uit het asiel in Amsterdam zijn gehaald. Vanwege de populariteit van het café is reserveren verplicht, om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt en de katten niet gestoord worden. Mensen staan namelijk in de rij om de katten te zien!

Miauw all the way

Bij binnenkomst in het kattencafé wordt je gevraagd om eerst je handen te ontsmetten om te voorkomen dat ziektes naar binnen worden gebracht. Tijdens het ontsmetten zal een medewerker je de huisregels uitleggen, waaronder wat je wel en vooral niet mag doen. De inrichting van de ruimte is zeer sfeervol en er is veel aandacht besteed aan details. Het hele café is gedecoreerd met leuke kattenaccessoires in allerlei vormen.

TIP: Scoor wat cat merchandise

Op de koffie bij Kattencafé Kopjes

Koffie in een kopje

Aan de voorkant van het café, in een afgesloten ruimte, word je bestelling voorbereid. De katten worden hier niet toegelaten. Het café biedt een scala aan heerlijke taarten, biologische limonades en koffie van hoge kwaliteit. Zelfs als je niets met katten hebt of licht allergisch bent, is het lekkere eten en drinken op zichzelf al een reden om het café te bezoeken.

Bij je bezoek doneer je een kleine bijdrage van € 4,00, van dit geld kan er extra goed voor de katten gezorgd worden.

Op de koffie bij Kattencafé Kopjes

Katten met karakter

Mijn dochter was behoorlijk onder de indruk van de katten, vooral van de zwerfkat die nog steeds denkt dat hij zelf voor zijn eten moet zorgen. Telkens als er een taart op tafel verscheen, sprong hij er snel naartoe om een hapje te nemen. Hoewel we van tevoren hiervoor gewaarschuwd waren, blijft het grappig om te zien hoe de kat zo bij je op tafel springt.

Nieuwsgierige katjes bij Kattencafé Kopjes in Amsterdam

Vinden de katten dit wel leuk?

De katten vinden het heel erg leuk om te wonen in dit kattencafé. De katten hebben volop de ruimte om te spelen en er wordt wat af geaaid. Miauw! Ik denk dat deze katten in tijden niet zoveel liefde hebben gekregen. De katten worden met zorg geselecteerd voor deze plek en professioneel verzorgd.

Katten aaien bij Kattencafé Kopjes in Amsterdam

Praktische zaken over Kattencafé Kopjes in Amsterdam

Je vindt Kattencafé Kopjes aan de Marco Polostraat 211 in Amsterdam-West. Het café is geopend van woensdag tot en met zondag 10.00 u. – 19.00 u. Kopjes biedt plek aan 8 personen, dus reserveer op tijd.

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

2 comments

  1. Saskia schreef:

    Hier moet ik dus naar toe! Binnenkort maar weer eens richting Amsterdam.
    Xxx

    1. eradmin schreef:

      Jij zeker Sas!

Comments are closed.