De lekkerste falafel eet je bij Bar Kauffmann in Amsterdam West

Lekkerste falafel in Amsterdam; Bar Kauffmann

De lekkerste falafel eet je bij Bar Kaufmann in Amsterdam (West).  Saskia Kauffman was al bekend van haar project “Van Ver”, waarbij ze mensen kennis lieten maken met exotische keukens, runt nu samen met haar broer deze fijne plek midden in de buurt. Maar niets zo leuk als je eigen plek te openen. Welkom Bar Kauffmann in De Baarsjes!

Nieuws: Bar Kauffman nu ook open voor de lunch.

UPDATE: Sinds mei 2019 kan je bij Bar Kauffman ook terecht voor lunch. Het menu verandert met enige regelmaat. Onze huidige favorieten zijn; de haloumi frietjes, quesadilla met curry/ui een de nacho cheese. Lekker sharen en gaan!

Lekkerste falafel in Amsterdam; Bar Kauffmann

Ik val maar met de deur in huis, ik ben een echte carnivoor dus voor mij geen vegaburgers of ondefinieerbare vleesvervangers, falafel had ik dus wel van gehoord, maar nimmer gegeten. En toch zat ik vandaag te smullen van de beste falafel in Amsterdam bij Bar Kauffmann. Soms is het nu eenmaal zo dat bepaalde mensen in je omgeving credits hebben. En als deze mensen zeggen, ga daarheen….nou, dan ga je daarheen!

Dit zijn mijn favoriete adresjes in Amsterdam West

lekkerste-falafel-bar-kauffmann-amsterdam-west-bier-vitrine

Bar Kaufmann is een fijn restaurant met op het menu niet meer en minder dan Falafel. Naast Pita Falafel kan je ook salades met falafel, zoete aardappel frietjes en sinds kort ook quesedillas, taco’s en nog veel meer lekkers.

De falafel is in niets te vergelijken met de falafel zoals je hem elders in Amsterdam wellicht kunt eten. In deze falafel zit namelijk alleen maar kikkererwten waarmee hij dus ook glutenvrij is, ideaal. En dan door naar de sauzen. In de keuken staat de chef aan het roer die bekend staat om haar sauzen. Dat lijkt mij een prima talent om bekend om te staan en na vandaag kan ik dit alleen maar beamen. Ik at de Falafel Mango en kreeg het overigens niet op, mijn mini snoepte nog wat met mij mee en was zelf erg in haar nopjes met de pita kaas die ook op het menu staat, ideaal als je met kleine kindjes uit eten gaat.

Bar Kauffmann fotogeniek en de lekkerste falafel!

Salade met falafel!

Bar Kauffmann de lekkerste falafel in Amsterdam

Pita Kaas voor de kleintjes.

Ik heb genoten van mijn aller eerste broodje falafel en geniet nu zo’n tig falafel verder nog steeds iedere keer bij mijn vrienden van Bar Kaufmann. In de tussentijd heb ik al mijn vegetarische vriendinnen op de hoogte gebracht van deze fijne nieuwe hotspot in West, maar daarnaast ook de non-vegetariërs. Want een broodje falafel kan ook met merguez gegeten worden (afkomstig van de Biologische slager op de Elandsgracht) en de selectie bieren is fantastisch want waar mogelijk lokaal (op tap) of nationaal (op fles). In de zomer kan je hier na een avondje doorhalen, nog even verantwoord snacken, afpilsen en dan naar huis doorrollen.

lekkerste-falafel-bar-kauffmann-amsterdam-west

Om dit kleinschalige falafel feestje compleet te maken, Bar Kauffmann ziet er ook nog eens te leuk uit. Vrolijke muren, hangplantjes en een terras voor de deur, wat wil je nog meer? Hou ook hun socials in de gaten want ze zijn niet vies van een spelletje of een pub quiz op zijn tijd. Is de boodschap helder? Voor de lekkerste falafel in Amsterdam moet je hier zijn.

Bar Kauffmann fotogeniek en de lekkerste falafel!

Bar Kauffmann | Reinier Claeszenstraat 4B | Amsterdam

Nog meer lekkers in Amsterdam West: