11 x Lunchen in Amsterdam

lunchen-in-amsterdam-greenwoods

Lunchen is het nieuwe dineren wat mij betreft en in Amsterdam kan je heel goed lunchen. Alle wereld keukens zijn vertegenwoordigd in Amsterdam en de keuze is reuze. Maar soms is simpel ook heel erg lekker, of wil je gewoon een goede klassieker.

11 favoriete plekken om te lunchen in Amsterdam.

 • Kauffman; bij Kaufmann is het gewoon goed toeven. Falafel maar dan lekker zeg ik altijd. Een relaxte vibe, fijne opties op de kaart zoals haloumi frietjes en de quesadillas met uien en kerry zijn to die for. Check vooral ook de bierkaart die staat vol met fijne lokale biertjes. Reinier Claeszenstraat 4b, Amsterdam.

 • Greenwoods Amsterdam; lunch op zijn Engels, daar kan ik oprecht blij van worden. Zorg dat je goede trek hebt als je hierheen gaat, want het zijn serieuze porties. Van hash browns met eggs benny, naar Sunday Roast burger, pancakes of de winter-proof homemade granola met geroosterde appeltjes bovenop. Oh my.
 • lunchen-in-amsterdam-greenwoods

  Cajun Melt, Pancakes, Winter Granola Bowl and The Emperors Eggs Royale at Greenwoods | Foto Eliane Roest

 • Bar Spek; categorie, nothing fancy maar altijd goed. Roerei, pancakes en wisselende sandwiches op de kaart. lunchen-in-amsterdam-bar-spek
 • Factory Girl Cafénog redelijk nieuw in Amsterdam maar in Berlijn al wereldberoemd. Een fijne plek om even met een koffie bij te kletsen met vrienden. Je kan er terecht voor ontbijt, lunch en brunch. Maar eigenlijk kom je hier voor de gluten-, zuivel- en totaal schuldvrije dessert “Coco Anjela”

  lunchen-in-amsterdam-factory-girl-de-pijp

  Coco Anjela | Foto Deepa Paul

 • Little Collins; Little Collins opende onlangs een vestiging in West en dat heeft ons leven een stuk beter gemaakt. All day brunch, wat meer kan een mens nog wensen.  brunchen-amsterdam-west-little-collins
 • Vegabond: voor alle vegan en vegetariërs onder jullie! Dit is de plek om volop te genieten. Je kan ook eten meenemen naar huis, maar ook ideaal voor een snelle lunch ter plekke. Ik kon van enthousiasme niet kiezen, werkelijk alles is hier is lekker.

 • Public Space; staat al in onze plekken met de lekkerste koffie in Amsterdam. Maar wat veel niet weten, is dat je hier ook terecht kunt voor lunch.

 • Flo’s Bagel shop; Officieel open in november, maar wij weten uit ervaring al dat je hier de lekkerste bagels van Amsterdam gaat halen. Dus deze hoort ongeopend al in onze lijst met favoriete plekken om te gaan lunchen. Gevestigd aan de Jan Pieter Heijestraat

 • Morgan and Mees; een gezellig en charmant boutique hotel, bar en restaurant in Amsterdam West. Op de kaart al je favoriete klassiekers van steak tartare, croque monsieur, kalfskrokketjes maar ook gepocheerde eitjes met avocado. Bonus is het prachtige interieur en de tuin met mooi weer.
 • Café Restaurant Amsterdam; Nog zo’n klassieker. Groot, ruim en mooi restaurant naast het Westergasterrein. Je kan hier de hele dag terecht. Geen zin in een lunch, je kan overdag prima van de avondkaart bestellen. Op het menu allerlei (stok) broodjes van Menno met eindeloos veel keus aan beleg, ook hier hebben ze gepocheerde eitjes!lunchen in amsterdam cafe restaurant amsterdam
 • Lunchen bij Gallery 3 aan de Bilderdijkstraat

Nog meer lekkere plekken in Amsterdam:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.