Lunchen in de Jordaan bij Café ons Huis | Vondel Hotels

restaurant-hotel-mercier-cafe-ons-huis

Ontspannen lunchen in alle rust, midden in de drukke Jordaan? Dat kan sinds een paar weken in het Instagrammable Café Ons Huis aan de Rozenstraat. Het restaurant huist in boutique hotel Mercier in Amsterdam. De nieuwste telg uit de Vondel Hotels keten. Dezelfde keten waar het Monastere Hotel en Cafe Louis ook van zijn.

ons-huis-amsterdam-jordaan-entree

Ons Huis, toen en nu.

Het restaurant is vernoemd naar het oorspronkelijke Ons Huis, een plek voor de buurt, van de eigenaresse Mercier. Daarna is het nog een tijdje in handen geweest van de COC, die overigens nog steeds een plek in het gebouw hebben. Niet vreemd dat deze namen terugkomen. Ook Café Ons Huis wil wederom een plek voor de buurt zijn en hoopt van harte dat de buurtbewoners hun weg snel zullen vinden naar de bar en het restaurant. Het gebouw is monumentaal en daarmee moest het zich volledig aan de welbekende restricties houden. Met respect voor veel van de oorspronkelijke details is er een flinke verbouwing geweest en dat heeft geloond. Het resultaat; een Instagram-proof hotspot waar je heerlijk kunt verblijven in alle rust middenin de Jordaan.

bar-cafe-ons-huis-amsterdam-jordaan

Het lunch menu

Als je als toerist van buiten Amsterdam of zelfs Nederland komt, weet dat je hier wat fijne lokale en Hollandse klassiekers gaat tegenkomen. Denk aan de appeltaart en garnalenkrokketten van Holtkamp. Een tosti met zuurkool en spek en veel huisgemaakte specials. Wij kozen voor de garnalenkroketten, want Holtkamp! En daarnaast de Hollandse tosti met zuurkool en huisgerookt spek en de fish en chips. Allemaal superlekker en betaalbaar. Aangezien ik zelf werk aan de Laurierstraat, zou ik hier ook makkelijk een zakenlunch kunnen doen, waar je ongestoord wat dingen kan bespreken, terwijl het toch huiselijk aan voelt en er geen absurde hotelprijzen gehanteerd worden.

garnalen-kroketten-holtkampfish-chips-lunch-cafe-ons-huis-amsterdam dutch-tosti-lunch-cafe-ons-huis-amsterdamdessert-lunch-cafe-ons-huis

Interieur

Overal door het hotel is kunst te vinden, er hangen prachtige foto’s, maar wat misschien nog wel het meeste opvalt zijn de waanzinnig mooie wandkleden. Tijdens de rondleiding kwam ik erachter dat deze door niemand minder dan Claes Iversen gemaakt zijn, een vriend van de eigenaar. In de gang, hangen ook stukken uit zijn collecties prachtig ingelijst. Dat geeft echt een mooi extraatje.

slaapkamer-instagram-proof-hotel-mercier-amsterdam uitzicht-instagram-proof-hotel-mercier-amsterdambar-cafe-ons-huis-amsterdam-jordaanbar-cafe-ons-huis-amsterdam-jordaanbar-cafe-ons-huis-amsterdam-jordaan

Al met al weer een prachtige aanwinst voor Amsterdam. Je zou bijna denken dat er inmiddels wel voldoende hotels zouden zijn. Maar als ze net als Mercier, hun huis, openstellen voor de buurt en de locals, dan is dat alles behalve een straf.

restaurant-hotel-mercier-cafe-ons-huis restaurant-hotel-mercier-cafe-ons-huisbar-hotel-mercier-amsterdamlunchen-cafe-ons-huis-jordaan-amsterdam-eenhoorn

De verwachting die de uitstraling uitstraalt, maakt het wellicht nog niet helemaal waar. Ik wijt het aan opstartproblemen. Het eten is prima en perfect voor een lekkere lunch op de zaterdagmiddag. Ik ga zeker over een paar maanden nog eens terug al is het maar om op vrijdagmiddag even een drankje te doen aan die prachtige bar!

Bekijk ook deze Amsterdamse Hotels:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.