De biertjes van Oedipus in Noord en Oost

oedipus_broedipus_brouwerij_instagram_blogger_mannenliefdeouwerij_instagram_blogger

Sinds dag één al fan van de Oedipus biertjes, dat moment dat ze nog gebrouwen werden op zolder. Inmiddels worden ze wereldwijd verkocht, zijn er meerdere bieren te koop en hebben ze maar liefst twee clubhuizen waar je Oedipus van de tap drinkt.

Taproom Oedipus in Amsterdam-Noord

Al tijden waren ze op zoek naar een nieuwe en vooral grotere plek om hun uit de hand gelopen hobby naar een hoger level te kunnen tillen. En daar zitten ze dan in Noord, de Oedipus Brouwerij. De Taproom is het bruisende hart van de brouwerij. Hier proberen ze nieuwe bieren uit en ontdekken je ongekende hemelse smaken. Omdat alles meteen vers gebotteld wordt, is het niet meer dan eerlijk om er meteen, maar wat van te proeven. Adres: Gedempt Hamerkanaal 85

TIP: En wat is een biertje zonder burger? Schuif aan een van de lange tafels, bestel je favoriete Oedipur biertje en een hamburger van The Beef Chief.

instagramblogger_oedipus_proeflokaal_entree    instagramblogger_oedipus_proeflokaal_bar

De Oedipus Biermissie

De missie met de nieuwe plek is om eens in de 2 weken met een nieuw biertje te komen. Ook sluiten ze nog meer samenwerkingen met andere brouwers niet uit. De Himbeer in samenwerking met Brouwerij Het IJ is wat mij betreft al erg geslaagd. Zo kom je er op zo’n avond achter dat ik meer voor wat zurige en frisse biertjes ga. De IPA ofwel de wat meer hoppige biertjes zijn aan mij niet zo besteed.

Het zachte Slomo doet mij denken aan het tafelbier wat bij ons vroeger op tafel stond, het soort bier waar je graag een grote fles van op tafel hebt staan. Om in het weekend lekker een biertje tijdens de lunch al te kunnen drinken, zonder er direct vanaf te liggen de rest van de dag. Over eten gesproken. Het Oedipus bier leent zich erg voor food pairing. Zo smaakt de Lekkerbek prima bij een visje, de Gaia fantastisch bij chocola en de Himbeer met wat frambozen erbij is ook een feestje in de mond.

instagramblogger_oedipus_proeflokaal_himbeer

oedipus_brouwerij_instagram_blogger_proeflokaal

instagramblogger_oedipus_proeflokaal_bankjes

Creatieve Etiketten

De etiketten van de biertjes proberen de Oedipus mannen iedere keer door een andere kunstenaar te laten ontwerpen. De biertjes worden daar niet alleen mooier van, maar het is meteen een mooi podium voor deze kunstenaars. Tof idee. De mannen brouwen naast eigen biertjes ook in bier in opdracht, zo bestaat er een heus ROEST bier voor Roest Amsterdam (waarom wist ik dat niet?) en schenkt het Volkshotel zijn eigen Volkspils.

instagramblogger_oedipus_proeflokaal_labels

Badhuis Oedipus in Amsterdam-Oost

Badhuis Oedipus transformeert in een nieuw huis van cultuur en live radio. Ze serveren er wereldse deuntjes, verse biertjes en een seizoensgebonden, biologisch menu. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag zenden ze vanaf het Javaplein live DJ-sets de wereld in. Je kunt er alles verwachten, van jazz tot moderne wereldse, ambient en tropische klanken. Zolang het een groove heeft, is het op Radio Oedipus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Radio Oedipus (@radiooedipus)

Ook in Amsterdam-Oost:

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.