Pancakes 2.0 | Amsterdam

pancakes-amsterdam-prinshendrikkade-instagramblogger-stapel-pancakes

Als je vroeg in de ochtend wel eens door de 9 straatjes fietst, moet je de rij in de Berenstraat wel eens opgevallen zijn. Al ruim voor openingstijd vormt zich daar dagelijks een rij van hongerige toeristen die door de naam “Pancakes” hopen een ontbijtje zoals thuis te krijgen bij Pancakes Amsterdam.

pancakes-amsterdam-prinshendrikkade-instagramblogger-interieur   Natuurlijk staan de American pancakes op de kaart, maar bij Pancakes gaat het vooral om de oer-Hollandse pannenkoeken zoals wij die hier kennen. Nicolette en Ingrid runnen dit schattige tentje al jaren en waren al tijden op zoek naar de ultieme locatie voor een tweede pancakes.

pancakes-amsterdam-prinshendrikkade-instagramblogger-interieur-achter

Afgelopen oktober was het eindelijk zover. In dit prachtige monumentale pand, gelegen aan 1 van de meest gefotografeerde plekjes van Amsterdam opende ze Pancakes 2.0. Met zicht op het Centraal Station, om de hoek bij de rosse buurt en in de nabije toekomst misschien wel een aanlegplek voor bootjes, vangen ze hier dagelijks hongerige mensen op. Pancakes 2.0 is veel ruimer en door de enorme ramenpartij ook nog eens veel lichter een superfijne plek waar je heerlijk kan bijkomen terwijl de wereld aan je voorbij slentert.

pancakes-amsterdam-prinshendrikkade-instagramblogger-pand

Naar Pancakes ga je als je trekt hebt in een lekkere pannenkoek, gemaakt van volkoren meel afkomstig uit de molen net buiten Amsterdam. Naast traditionele zoete pannenkoeken eet je hier ook de lekkerste hartige pannenkoeken en american pancakes. Hier drink je een goede koffie bij of een lekker sapje bijvoorbeeld. En dan stap je met een goed gevulde buik de wijde wereld weer in. Ik kan persoonlijk niet wachten tot die aanlegsteiger er komt dan sleep ik de enige vriend die ik ken met boot die kant op om pancakes te bestellen en die op het water op te peuzelen. Wat een feest zal dat zijn.

pancakes-amsterdam-prinshendrikkade-instagramblogger-food

Van het pak meel (handmade in Amsterdam) wat we mee naar huis kregen, gaan we binnenkort pannenkoeken maken die hopelijk net zo lekker zullen zijn als die bij Pancakes zelf. Het recept voor de pannenkoeken delen ze via hun social media inclusief hun geheime (niet zo geheim meer dus) ingrediënt. En heb je gezien dat hun website eindigt op .amsterdam? Dat vind ik dus echt heel tof gappie.

Pancakes 2.0 | Prins Hendrikkade 48 | Amsterdam

Pancakes | Berenstraat 2 | Amsterdam