Het chefs menu bij Jacobsz Amsterdam zorgt voor de perfecte avond

chefs-menu-jacobs-amsterdam

Update: Permanent gesloten

Op uitnodiging van S.Pellegrino mochten wij onlangs bij Jacobsz in Amsterdam Oost komen dineren. Jacobsz stond al heel lang op mijn wishlist om te bezoeken en de timing was werkelijk perfect. Een pittige week zorgde ervoor dat de man en ik behoefte hadden om het leven te vieren.

entree-ringdijk-jacobsz-amsterdamzolderspek-chefs-menu-jacobs-amsterdam

Monumentaal dineren in Amsterdam Oost

Jacobsz Amsterdam huist in een monumentaal pand aan de Middenweg. Het restaurant is vernoemd naar de architect van het pand; Caspar Philips Jacobszoon.

interieur-jacobsz-amsterdaminterieur-jacobsz-amsterdam

Laat je verrassen door het Chefs menu

Of je nu kiest voor een 3-4-5 gangen menu, je komt hoe dan ook niet bedrogen uit, als je al keuzes kan maken. Ik kan dat niet, ondanks de zeer beperkte kaart. Dus hoe kan je anders dan kiezen voor het chefs menu, wat bestaat uit de favoriete van de reguliere kaart, aangevuld met wat verrassingen van de chef. Blind varen op de culinaire expertise van een chef, ik kan dat!

pellegrino-jacobsz-amsterdam

Bloemendaalse kool met een saus van groene olijf. Crumble van bieslook en aardappelkaantjes.

pellegrino-jacobsz-amsterdam

Hert met zuurkool.

Een bruisende avond met Pellegrino

Ben jij team bruis of plat? Ik ben dol op bruisend water. Het verfrist mijn smaak pupillen tijdens de gerechten door en maakt ze klaar voor de volgende smaak explosie. Want smaak explosies is wat je krijgt bij Jacobsz. Niet in de extreme, maar weloverwogen combinaties die je scherp houden. Vooral bij de madeleines van olijven met ansjovis, werd mijn mond compleet op het verkeerde spoor gezet en waren we keer op keer aan het proeven en aan het analyseren wat we nu precies proefden. En daar kan ik echt intens blij van worden.

pellegrino-jacobsz-amsterdam

Wat zijn de aanraders?

Ik ben fan van bietjes, dus de tartaar van bietjes met een gepocheerd henne-eitje was in een mum van tijd weg. Ook de zolderspek waar we de avond mee begonnen, 2 weken gepekeld en 6 dagen gerookt, was boterzacht en smolt in de mond, echt fantastisch. Omdat we in een diep gesprek verzonken zaten toen het dessert gebracht werd, hadden we niet zitten opletten naar wat het nu precies was. Minutenlang proeven, voor we de smaak van pompoenpittenijs konden plaatsen. Een zalig toetje en godzijdank niet te zoet, want daar hou ik dus niet zo van. Al met al een heus festijn zo’n avond bij Jacobsz Amsterdam.

pellegrino-jacobsz-amsterdampellegrino-jacobsz-amsterdam

Extra complimenten aan de bediening, die kunnen een avondje uit echt kraken of maken. Voor herhaling vatbaar!

pellegrino-jacobsz-amsterdampellegrino-jacobsz-amsterdampellegrino-jacobsz-amsterdamentree-ringdijk-jacobsz-amsterdam

Ook bij deze restaurants in Amsterdam worden wij gelukkig:

Op uitnodiging van San Pellegrino hebben wij bij Jacobsz Amsterdam mogen eten. Maar zoals altijd, 
krijg je mijn oprechte mening en persoonlijke visie voor geschoteld.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.