Restaurants vlakbij Carré

Uit eten vlakbij Carré

Ons idee van een avondje uit? Naar het theater en voorafgaand lekker uit eten in de stad. In de buurt van Koninklijk Theater Carré zijn er genoeg goede restaurants die de perfecte start vormen voor een avondje uit in Amsterdam. Onze favorieten.

Avondje naar Koninklijk Theater Carré

Een avondje Carré in Amsterdam is een ervaring om nooit te vergeten! Dit iconische theater staat bekend om zijn prachtige shows en voorstellingen, variërend van cabaret tot circus en van musicals tot internationale producties. De prachtige art-deco-architectuur en de intieme sfeer van het theater maken de avond compleet. Bekijk de actuele agenda van Carré hier.

Boek makkelijk een hotel in de buurt van Carré:

Capital Kitchen kookt met lokale producten

Geopend in de voormalige Diamantbeurs vindt je Capital Kitchen. Het restaurant heeft een menu vol lokale producten op het menu. Denk aan vis uit de Noordzee, vlees van Beemster koeien, bloemkool uit West-Friesland en de kroketten van Holtkamp. De kaart is gevarieerd en wisselt mee met het seizoen. Opvallend is de Nederlandse wijnkaart, nooit geweten dat er zoveel Nederlandse wijnen zijn. Onze wijntip: de Pinot Gris van landgoed Thorn uit Limburg. Geen zin om uitgebreid uit eten te gaan?Extra fijn, Capital Kitchen is op loopafstand van Theater Carré.

Bij Capital Kitchen zit je niet zomaar in een restaurant, het heeft meer weg van een galerie en hangt vol met kunst. Je nieuwe favoriete hang-out. En nee, een bezoek aan Koninklijk Theater Carré hoeft natuurlijk niet de aanleiding te zijn om hier uit eten te gaan.

Uit eten vlakbij Carré in Amsterdam

Het gezellige Bistro Baret

Een paar meter verderop zit Bistro Baret. Een klein gezellig zaakje in authentieke bistrostyle. Denk heerlijk brood een goede salade, steak tartare, bavet en een kaasplankje. Ooh La La, tegenover de artiesteningang van Carré, dus wie weet wie je nog voorbij ziet komen.

Goed restaurant vlakbij Carré: Bistro BaretFranse kaart bij Bistro Baret

Lekker uit eten vlak bij Carré

4850, meer dan alleen een koffiebar

4850 Staat misschien bekend als de plek voor koffie met misschien wel de lekkerste cinnamon buns in Amsterdam. Maar ’s avonds ontpoppen zij zich als een fantastische wijnbar met restaurant. Op het (vaste) menu creatieve gerechten waar de Franse en de Aziatische keuken elkaar veelvoudig tegenkomen. Tikkie eigenzinnig.

Uit eten vlakbij Carré: 4850

Uit eten vlakbij Carré: 4850

Stevige trek stillen bij Bistro Des Alpes

Al is het maar dat je na afloop van eten bij Bistro des Alpes over de prachtige Magere Brug naar Carré kan wandelen. Kom je net van wintersport, hou je van flink tafelen, dan is Bistro des Alpes je go to. Van kaasfondue, raclette tot tartiflette. Alsof je in. de Alpen zit te eten, maar dan wel op steenworp afstand van Carré.

Om de hoek bij Carré; Bistro des Alpes

Heb jij nog fijne tips voor een restaurant in de buurt van Carré Amsterdam, we horen het graag!

Café de Ysbreeker aan de Amstel

Op slechts 8 minuten loopafstand (ook aan de Amstel) vind je de Ysbreeker. De Ysbreeker is een oudgediende in de Amsterdamse horeca. Met een fijn terras en een goede kaart, loop je hier nooit teleurgesteld naar buiten.

Eten op loopafstand van Theater Carré bij de Ysbreeker

Weet jij nog fijne restaurants in de buurt van Carré? We worden graag getipt via de comments.

Tips voor een dagje Amsterdam:

Restaurants vlakbij Carré, avondje uit eten en naar het theater

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.