Schommelen op het dak van de A’dam Toren

schommelen-boven-amsterdam-uitzicht-adam-toren-lookout

Als je denkt aan steden zoals Londen, denk je aan London Eye. Bij Parijs denk je aan de Eiffel Toren. In Berlijn heb je de Televisietoren. Bij Rotterdam denk je aan de Euromast en bij Amsterdam denk je aan…..? Dat moeten de mannen achter de A’dam Lookout ook gedacht hebben. Ik schreef over de A’dam Toren al hier. En sinds vandaag is ook de hoogste schommel van Europa op deze waanzinnig mooie uitkijk te vinden.

Schommelen op de Lookout van de A’dam Toren

Ben je wel een echte inwoner van Amsterdam als je niet als een van de eerste aan het schommelen was bij de Lookout. Ondanks mijn hoogtevrees, kon ik deze unieke kans, om te schommelen boven Amsterdam, niet laten gaan.

swing-amsterdam-lookout-tower-rooftop-view

Schommelen op hoge hoogte

Bij aankomst was ik er niet zeker van of ik wel op de schommel zou durven. Maar bij een nader onderzoek, zag ik dat het er toch allemaal wel erg solide uit zag. De schommel gaat niet hard en je zit compleet vast gemaakt. Dus ik besloot om het toch te doen. Waaaaaaaaaah!

swing-amsterdam-lookout-tower-rooftop-view-swinging

Schommelen in Amsterdam

Tegen de tijd dat we aan de beurt waren (geduld is een hele schone zaak in dit geval) was het al compleet donker. Dit zorgde voor een uitzicht vol lichtjes, behoorlijk magisch. Goed om te weten is dat je geen telefoon of camera mag meenemen in de schommel. Dus geen foto’s van het uitzicht vanuit de schommel. Dat heeft te maken met veiligheid. Je zult maar beneden lopen en een telefoon op je kop krijgen. Dus ben je een tripje naar Amsterdam aan het plannen, steek het IJ met het pontje over en ga omhoog. Niet alleen is het een uitzicht met 360 graden uitzicht van Amsterdam. Maar ook de hoogste schommel in Europa. De moeite waard!

amsterdam-tower-rooftop-view-360-degrees

Ook leuk om te doen in Amsterdam;

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.